ΔΙΕΘΝΗ

Μη νόμιμη και απορριπτέα η συμφωνία με την Τουρκία, είπε ο Πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης

Μη νόμιμη και απορριπτέα η συμφωνία με την Τουρκία, είπε ο Πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης

Ως μη νόμιμη και απορριπτέα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της λιβυκής Βουλής Αγκίλα Σάλεχ Ίσα, τη συμφωνία της Τουρκίας με την κυβέρνηση της Τρίπολης για τον προσδιορισμό θαλάσσιων ζωνών στη Μεσόγειο.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Τασούλα, ο Αγκίλα Σάλεχ Ίσα τόνισε ότι η συγκεκριμένη συμφωνία δεν είναι νόμιμη. «Εμείς ως Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης την απορρίπτουμε. Επίσης, και δημόσια, οι Ένοπλες λιβυκές Δυνάμεις την απορρίπτουν. Και θα αντισταθούμε σε όποιον προσπαθεί να παρέμβει στα εσωτερικά της Λιβύης», τόνισε ο ίδιος.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης έκανε λόγο για «συνωμοσία, η οποία επιβουλεύεται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του ελληνικού και του λιβυκού λαού», ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε ότι θα μετάσχει ενεργά στις κοινές προσπάθειες για ακύρωση της συγκεκριμένης συμφωνίας βάσει των διατάξεων του Διεθνούς Δικαίου.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας χαρακτήρισε ως πολύτιμη την επίσκεψη του Λίβυου ομολόγου του, καθώς και ως ιδιαίτερα σημαντική την εκ μέρους του απερίφραστη απόρριψη της συμφωνίας ως «απολύτως καταδικαστέας και νομικά ανύπαρκτης».

«Ως ελληνικό κοινοβούλιο ενδιαφερόμαστε για την ειρήνευση και τη συμφιλίωση στη χώρα της Λιβύης και προφανώς υποστηρίζουμε τις προσπάθειες που γίνονται μέσω του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ προς αυτό το σκοπό», πρόσθεσε ο κ. Τασούλας.

Στη συνάντηση μετείχε και ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, ο οποίος χαιρέτισε την τοποθέτηση του Προέδρου της λιβυκής Βουλής ότι «τα memoranda τα οποία υπεγράφησαν μεταξύ Τουρκίας και Κυβέρνησης Εθνικής Συνεννόησης της Τρίπολης είναι άκυρα και κενά περιεχομένου, είναι ανεφάρμοστα και θέτουν σε αστάθεια την περιοχή».

«Θέλω, επίσης, να πω ότι η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει τις προσπάθειες του κ. Σαλαμέ και αυτό το δηλώσαμε στον κ. Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, όπως του δηλώσαμε και την  ετοιμότητα μας ως ελληνική κυβέρνηση να βοηθήσουμε προς την κατεύθυνση της ειρήνευσης και της εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου στη Λιβύη», κατέληξε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Έξαρση τριών εποχικών λοιμώξεων στην Κύπρο - Μεγάλη πίεση στα νοσηλευτήρια

• Αζερμπαϊτζάν: Το αεροπλάνο που συνετρίβη στο Καζακστάν χτυπήθηκε από ρωσικό πύραυλο

• «Αλμυρό» βούτυρο: Γιατί γίνεται όλο και πιο ακριβό - Εκτόξευση των τιμών σε όλη την Ευρώπη

• Google: Ξεκινά την παρακολούθηση όλων των συσκευών σε 8 εβδομάδες

• Αυτός είναι ο Κύπριος στη λίστα με τα αγαπημένα τραγούδια του Ομπάμα για το 2024

• Αριστοτέλους - Εφραίμ: Η μεγάλη αγκαλιά στα παιδιά τους και οι ευχές τους



ΚΕ: «Η αναφορά του Πάπα στο Κυπριακό αποτελεί απόδειξη διεθνούς ενδιαφέροντος για λύση»

ΚΕ: «Η αναφορά του Πάπα στο Κυπριακό αποτελεί απόδειξη διεθνούς ενδιαφέροντος για λύση»

Η αναφορά του Πάπα Φραγκίσκου στο Κυπριακό στο χριστουγεννιάτικο του μήνυμα αποτελεί ακόμη μια απόδειξη του διεθνούς ενδιαφέροντος για το Κυπριακό και τονίζει την ανάγκη για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, ανέφερε σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top