ΠΑΦΟΣ: Τους τάραξε για τα καλά η κακοκαιρία – Ζημιές στο παραλιακό μέτωπο της Πόλης

ΠΑΦΟΣ: Τους τάραξε για τα καλά η κακοκαιρία – Ζημιές στο παραλιακό μέτωπο της Πόλης

Ζημιές προκάλεσαν οι αντίξοες καιρικές συνθήκες που έπληξαν την επαρχία Πάφου το τελευταίο διήμερο, με αποτέλεσμα δρόμοι να κλείσουν, ενώ λόγω της θαλασσοταραχής προκλήθηκαν καταστροφές  στο παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Η θάλασσα στη παραλιακή λεωφόρο της Ποσειδώνος βγήκε στη στεριά με αποτέλεσμα πέτρες, άμμος, και φύκια να καλύψουν παραλιακό δρόμο και έτσι ο δρόμος έκλεισε.

Στο μέρος την Τετάρτη (25/12), ανήμερα των Χριστουγέννων έσπευσαν συνεργεία του Δήμου Πάφου για καθαρισμό της λεωφόρου και την αποκατάσταση των βλαβών.                           

Την περιοχή επισκέφτηκε χτες εκ μέρους του Δήμου Πάφου ο δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Κουννάς, για επιθεώρηση των ζημιών.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κουννάς ανέφερε πως ο Δήμος Πάφου προσπαθεί να βοηθήσει τους επηρεαζόμενους καταστηματάρχες της περιοχή και να διευθετηθεί την άμεση η ομαλή διέλευση των οχημάτων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στην επαρχία Πάφου, παραμένει κλειστός για την τροχαία κίνηση, ο δρόμος Επισκοπής – Νατάς, αφού έχει καταρρεύσει η υπό κατασκευή γέφυρα που συνδέει τις δύο κοινότητες.

Ο δρόμος Αγίου Νικολάου προς Μανδριά Λεμεσού παραμένει κλειστός λόγω κατολίσθησης όγκου χώματος, ενώ κλειστός παραμένει και ο δρόμος Αμαργέτης – Κελοκεδάρων, παρά το γεφύρι του ποταμού «Ζυριπιλλή», λόγω υπερχείλισης του ποταμού.
 
Στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο δεν παρουσιάζεται οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα, ωστόσο λόγω των βροχών ανά το παγκύπριο, σε διάφορα σημεία των δρόμων, λόγω συσσώρευσης νερού, ενδεχομένως το οδόστρωμα να είναι ολισθηρό.

Εξάλλου κατολισθήσεις όγκων χώματος και πετρών παρατηρούνται σε διάφορα σημεία στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου, καθώς και συσσώρευση και ροή νερού ιδιαίτερα στην περιοχή της υπόγειας σήραγγας στην κατεύθυνση προς Λεμεσό. 

Κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου σημειώνεται έντονη βροχόπτωση, σε τακτά χρονικά διαστήματα, με αποτέλεσμα η ορατότητα για τους διερχόμενους οδηγούς οχημάτων να είναι περιορισμένη.

Η Αστυνομία συστήνει τους οδηγούς να είναι  ιδιαίτερα προσεκτικοί, να κινούνται με χαμηλή, ασφαλή ταχύτητα και να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.

Προτρέπονται επίσης να παρέχουν προτεραιότητα σε άλλα διερχόμενα οχήματα όπου χρειαστεί.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΠτΔ μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη - «Οτιδήποτε ξεφεύγει του συμφωνημένου πλαισίου δεν είναι θέμα προς συζήτηση»

ΠτΔ μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη - «Οτιδήποτε ξεφεύγει του συμφωνημένου πλαισίου δεν είναι θέμα προς συζήτηση»

«Οτιδήποτε ξεφεύγει του συμφωνημένου πλαισίου δεν είναι καν θέμα προς συζήτηση, και χαίρομαι, γιατί αυτή είναι και η θέση της διεθνούς κοινότητας», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει της διευρυμένης Συνόδου που συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Μαρτίου 2025, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE