ΚΥΠΡΟΣ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Όλες οι εξελίξεις της ημέρας - Ο πονοκέφαλος και το στοίχημα της κυβέρνησης

ΚΥΠΡΟΣ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Όλες οι εξελίξεις της ημέρας - Ο πονοκέφαλος και το στοίχημα της κυβέρνησης

Χθες Πέμπτη (02/04) τα πράγματα ήταν κάπως καλύτερα όσον αφορά στο κομμάτι της πανδημίας στο νησί μας.

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 36 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού με τον αριθμό των ελέγχων να φτάνει τους 603. Αν και ο αριθμός των δειγμάτων ήταν κατά 23% περίπου μειωμένος από προχθες Τετάρτη (01/04), εντούτοις, τα κρούσματα ήταν 38% λιγότερα από αυτά που επιβεβαιώθηκαν την Τετάρτη. Πράγμα που δείχνει μικρή μείωση.

Πλέον, προστέθηκε και ένας άλλος θάνατος, μίας 77χρονης γυναίκας με υποκείμενα νοσήματα. Ο αριθμός των νεκρων έφτασε τους 10.

Μάλιστα, παρουσιάστηκε και έρευνα επιδημιολογικών δεδομένων με ενδιαφέρουσα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας. Στην έρευνα συμπεριλαμβάνονται στατιστικά ανά επαρχία, ανά φύλο, κλινικά χαρακτηριστικά ασθενών και εστίασε στις 2 μεγάλες εστίες διασποράς του ιού, Πάφο και Αραδίππου.

Το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση είναι να καταφέρει να παρέμβει με τρόπο θετικό σε αυτές τις δύο εστίες. Εξού και ανακοινώθηκε η έναρξη περισσότερων εξετάσεων στις δύο αυτές περιοχές για εξακρίβωση της εξάπλωσης του ιού στην κοινότητα.

Παράλληλα, κυβέρνηση, Υπουργέιο Υγείας και ΟΚΥπΥ καλούνται τακτικά να απαντούν σε ερωτήματα και κατηγορίες που προκύπτουν σε σχέση με τα αυξημένα κρούσματα που παρατηρούνται στα νοσοκομεία. Το ποσοστό εξάπλωσης στα Δημόσια Νοσηλευτήρια της Κύπρου είναι διπλάσιο από αυτό που παρατηρείται σε άλλες χώρες, πράγμα που φέρνει σε δυσφορία κράτος και πολίτες.

Εντός όλων αυτών, αναμένεται ακόμη η αύξηση των αναπνευστήρων. Ο Υπουργός Υγείας δήλωσε ότι δεν γνωρίζει εάν έχει ακυρωθεί η παραγγελία από Ισραήλ, διαβεβαίωσε όμως ότι υπάρχει επάρκεια για τώρα. Πέρα όμως από αναπνευστήρες χρειάζεται και ανθρώπινο δυναμικό να στελεχώσει τις κλίνες ΜΕΘ. Τα δεδομένα όμως, δείχνουν μία αδυναμία ικανοποίησης των υποσχέσεων για 126 κλίνες ΜΕΘ με αναπνευστήρες και 80 επιπρόσθετους αναπνευστήρες

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η επιστολή-μήνυμα του ΔΗΚΟ προς τον Χριστοδουλίδη: Ανασχηματισμός, διορισμοί και βλέμμα στο 2028 - Στο Προεδρικό σήμερα η Γραμματεία του κόμματος

Η επιστολή-μήνυμα του ΔΗΚΟ προς τον Χριστοδουλίδη: Ανασχηματισμός, διορισμοί και βλέμμα στο 2028 - Στο Προεδρικό σήμερα η Γραμματεία του κόμματος

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες μεταξύ του ΔΗΚΟ και του Προεδρικού, μετά τη δημοσιοποίηση από την εφημερίδα Πολίτης της εμπιστευτικής επιστολής που απέστειλε ο πρόεδρος του κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη. Η υπόθεση, αποκτά πλέον ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα, καθώς νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το απόγευμα η Γραμματεία του ΔΗΚΟ μεταβαίνει στο Προεδρικό Μέγαρο για άμεση συνάντηση, με τον Πρόεδρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE