ΤΟΥΡΚΙΑ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ενοχλημένος ο Ερντογάν από κακό συντονισμό και χάος πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας

ΤΟΥΡΚΙΑ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ενοχλημένος ο Ερντογάν από κακό συντονισμό και χάος πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας

Ενοχλημένος εμφανίζεται ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν όσο και η Επιστημονική Επιτροπή από τον κακό συντονισμό και το χάος που προέκυψε έπειτα από την αιφνίδια ανακοίνωση της καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας το βράδυ της Παρασκευής (10/04), σύμφωνα με πηγές του τουρκικού ΥΠΕΣ.

Ο ίδιος ο Υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού αναλαμβάνοντας την ευθύνη ανέφερε “αποδέχομαι την κριτική”, λέγοντας ότι η απόφαση για τον χρόνο της ανακοίνωσης λήφθηκε από το Υπουργείο του.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Χουριέτ, ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι η απαγόρευση ανακοινώθηκε στις 21.44 που είχαν ήδη κλείσει οι υπεραγορές, ωστόσο παραδέχτηκε ότι σε κάποιες περιοχές παρατηρήθηκε συνωστισμός σε φούρνους και μικρά μαγαζιά με τρόφιμα.

“Είναι αλήθεια. Αυτό δεν το είχα προβλέψει”, είπε ο Τούρκος Υπουργός προσθέντας ότι δέχτηκε και τις κριτικές και τις προσβολές.

Κι ενώ η καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας σε 31 πόλεις θα συνεχιστεί μέχρι απόψε στις 12.00 τα μεσάνυχτα, το τουρκικό ΥΠΕΣ ανακοίνωσε ότι έχουν παραβιάσει την απαγόρευση 18,770 άτομα.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ σε Γερμανό Πρέσβη: «Θα συνεχίσουμε τον στενό συντονισμό ενόψει Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ»

ΠτΔ σε Γερμανό Πρέσβη: «Θα συνεχίσουμε τον στενό συντονισμό ενόψει Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ»

Ο περαιτέρω εμπλουτισμός και η εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας Λευκωσίας-Βερολίνου σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση, δήλωσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, παραλαμβάνοντας τα διαπιστευτήρια του νέου Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Δρ. Χανς-Πέτερ Γιούγκελ.