ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οι 10 μεγάλες αλήθειες στην ιστορία του ποδοσφαίρου (που νόμιζες ότι ήταν ψέματα)!

Οι 10 μεγάλες αλήθειες στην ιστορία του ποδοσφαίρου (που νόμιζες ότι ήταν ψέματα)!

Πολλά και απίστευτα γεγονότα έχουν συμβεί στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ποια είναι τα πιο εντυπωσιακά τα οποία έχουν μείνει χαραγμένα στις μνήμες όλων μέχρι και σήμερα;

Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τα 10 πιο εντυπωσιακά και περίεργα στατιστικά στον χώρο του ποδοσφαίρου. Πολλά φαίνονται σαν… ψέμα αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινά.

1. Ο Φίλιπ Λαμ απέφυγε τα φάουλ για περισσότερο από ένα χρόνο

Ο θρύλος της Μπάγερν και της Γερμανίας ήταν άψογος στο διάβασμα παιχνιδιού του αντιπάλου. Γνώριζε κάθε κίνηση στο γήπεδο. Γι’ αυτό και κατάφερε να μην κάνει κάποιο αντικανονικό μαρκάρισμα για 13 μήνες! Από τον Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι τον Οκτώβριο του 2015. Ασύλληπτο ρεκόρ…

2. Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν κέρδισε το βραβείο του καλύτερου προπονητή του μήνα στις δύο από τις τρεις κατακτήσεις του της Premier League

Ο Πορτογάλος προπονητής δεν πήρε το πολυπόθητο βραβείο παρά το γεγονός πως οδήγησε την ομάδα του σε επιτυχίες. Έχει κερδίσει το βραβείο τρεις φορές στην καριέρα του, δύο φορές στο ντεμπούτο του, που κέρδισε τον τίτλο το 2004/05 και μία φορά το 2006/2007.

3. Ο Νεϊμάρ κέρδισε το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή του μήνα στη La Liga πριν τον Μέσι

Είναι ενδιαφέρον ότι ο Βραζιλιάνος κατέκτησε τον συγκεκριμένο τίτλο βραβείο πριν από τον συμπαίκτη του Λιονέλ Μέσι. Ο Νεϊμάρ το κέρδισε το 2013, ενώ ο Μέσι για πρώτη φορά το 2016.

4. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχασε ποτέ παιχνίδι στο Old Trafford στην Premier League αφού προηγήθηκε στο ημίχρονο

Κάθε φορά όπου οι «κόκκινοι διάβολοι» ήταν μπροστά στο σκορ στο ημίχρονο δεν έχαναν κανένα τους παιχνίδι για την Premier League. Συγκεκριμένα, μέτρησαν 263 νίκες σε 279 αναμετρήσεις.

5. Ο Θίο Γουόλκοτ έχει περισσότερα γκολ στο Champions League από το «Φαινόμενο» Ρονάλντο

Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής της Αρσεναλ, έχει καταφέρει να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα 15 φορές στο Champions League. Αυτές είναι περισσότερες από τους Ρονάλντο Ναζάριο, Ζινεντίν Ζιντάν, Μίροσλαβ Κλόζε, Νταβίντ Βίγια, Αλέξις Σάντσες, Χούντελαρ, Τέβεζ και Ειντεν Αζάρ.

6. Ιμπραϊμοβιτς και Κριστιάνο έχουν σκοράρει σε κάθε λεπτό

Ενα ασύλληπτο ρεκόρ για τους δύο ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν καταφέρει στην ποδοσφαιρική τους καριέρα να πετύχουν γκολ σε κάθε λεπτό μίας αναμέτρησης (1′-90′).

7. Ο Ιμπραϊμοβιτς έχει παίξει σε 6 ομάδες που έχουν κατακτήσει του Champions League αλλά με καμία από αυτές δεν κατάφερε να το σηκώσει

Ο Σουηδός επιθετικός έχει αγωνιστεί σε Μίλαν, Ιντερ, Γιουβέντους, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Αγιαξ και Μπαρτσελόνα. Ολες αυτές οι ομάδες έχουν σηκώσει το τρόπαιο του Champions League στο παρελθόν. Ωστόσο, ο Ζλάταν δεν κατάφερε να κατακτήσει αυτόν τον τίτλο, ενώ αγωνιζόταν με αυτές.

8. Η Εθνική Ισπανίας κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο μόνο με 8 γκολ

Το 2010 η Ισπανία κατέκτησε τον τίτλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το αξιοσημείωτο όμως είναι ότι το κατάφερε σκοράροντας μόνο οκτώ τέρματα σε όλη τη διοργάνωση.

9. Ο Γκάρι Λίνεκερ δεν πήρε ποτέ του κίτρινη κάρτα

Ο παλαίμαχος Άγγλος επιθετικός κατά την ποδοσφαιρική του καριέρα δεν έλαβε ποτέ κίτρινη κάρτα.

10. Ρούνεϊ, Μπέιλ και Ντέιβις είναι οι μοναδικοί παίκτες οι οποίοι σκόραραν, έβγαλαν ασίστ και έβαλαν… αυτογκόλ!

Και οι τρεις ποδοσφαιριστές κατάφεραν να πετύχουν κάτι το οποίο έχει μείνει στην ιστορία. Αφού σκόραραν, έβγαλαν και ασίστ στο τέλος έστειλαν την μπάλα και στα δίχτυα της ομάδας τους σε έναν αγώνα.

gazzetta.gr

The post Οι 10 μεγάλες αλήθειες στην ιστορία του ποδοσφαίρου (που νόμιζες ότι ήταν ψέματα)! appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top