Η καθοδήγηση προσφέρει συστάσεις για απλά και ευέλικτα μέτρα για την αντιμετώπιση της τρέχουσας κατάστασης και για να διασφαλιστεί ότι οι ασθενείς που συμμετέχουν σε κλινικές δοκιμές σε ολόκληρη την ΕΕ μπορούν να συνεχίσουν να λαμβάνουν τα φάρμακά τους.
Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τη διανομή φαρμάκων σε ασθενείς σε κλινικές δοκιμές: ο σκοπός είναι η προστασία της ασφάλειας και της ευημερίας των συμμετεχόντων και λαμβάνει υπόψη μέτρα κοινωνικής απόστασης και πιθανούς περιορισμούς σε πόρους δοκιμαστικών χώρων / νοσοκομείων. Σε ό,τι αφορά την επαλήθευση δεδομένων απομακρυσμένης πηγής (SDV): η επαλήθευση των ανεπεξέργαστων δεδομένων στα νοσοκομεία μπορεί να γίνει εξαιρετικά δύσκολη κατά τη διάρκεια της πανδημίας λόγω μέτρων ασφαλείας, όπως η κοινωνική αποστασιοποίηση. Το απομακρυσμένο SDV για την ολοκλήρωση μιας δοκιμής θα μπορούσε να διευκολύνει την άδεια κυκλοφορίας των κορωνικών ιών και σωστικών φαρμάκων.
Η Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου, υπεύθυνη για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, δήλωσε σχετικά "βρισκόμαστε στη μέση της χειρότερης πανδημίας στην πρόσφατη μνήμη και είναι απολύτως κρίσιμο να δείξουμε ευελιξία στους κανόνες μας για τη διατήρηση της έρευνας για κρίσιμες θεραπείες, συμπεριλαμβανομένων χρόνιων και σπάνιων ασθενειών μέσω κλινικών δοκιμών. Η ανάπτυξη και η ανάπτυξη αποτελεσματικών διαγνωστικών, θεραπειών και εμβολίου θα είναι αναμφίβολα η πιο σημαντική ανακάλυψη για τη διακοπή του κορωνοϊού. Στις 4 Μαΐου, το διεθνές μας συνέδριο δεσμεύσεων θα ξεκινήσει την παγκόσμια συνεργασία και υποστήριξη για αυτό το έργο, με σκοπό να συγκεντρώσει χρηματοδότηση 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ προς όφελος της παγκόσμιας κοινότητας".
Από ΚΥΠΕ