Σε αναμονή για νέες αποφάσεις για παραλίες, Επιτροπή παραλιών, Δήμοι και κοινότητες.
Με δεδομένη την τήρηση της απόστασης ασφαλείας, Επιτροπή παραλιών, Δήμοι και κοινότητες αναμένουν τις αποφάσεις που θ’ ανακοινωθούν για τις οργανωμένες παραλίες, οι οποίες ανοίγουν επίσημα το Σάββατο 23 Μαΐου, στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Επιτροπής παραλιών, Λοϊζος Λοϊζου, η επιτροπή αναμένει το διάταγμα που θα ανακοινωθεί και πρόσθεσε πως «δεν υπάρχουν ακόμα συγκεκριμένες κατευθυντήριες γραμμές εκτός από τη χθεσινοβραδινή ανακοίνωση που έκανε αναφορά ότι πρέπει να τηρείται το υγειονομικό πρωτόκολλο».
«Με βάση τα εγκεκριμένα σχέδια χρήσης παραλίας στους Δήμους και κοινότητες, υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο το οποίο προνοεί ότι στα 16τ.μ. θα είναι μια ομπρέλα και δυο κρεβατάκια, οπότε η κοινωνική απόσταση, η οποία πρέπει να τηρείται, εφαρμόζεται», συμπλήρωσε.
Σε αναμονή βρίσκονται και οι Επαρχιακές Διοικήσεις, Δήμοι και κοινότητες για την επαναλειτουργία των οργανωμένων παραλιών, υπό το φως των μέτρων που θα ανακοινωθούν.
Στη μοναδική παραλία του Δήμου Λεμεσού, αυτήν της «Ακτής Ολυμπίων», αναμένεται να τοποθετηθούν κρεβατάκια και ομπρέλες εντός της ερχόμενης εβδομάδας, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος της πόλης Νίκος Νικολαϊδης, προσθέτοντας ότι η δημοτική αρχή θα εφαρμόσει απόλυτα τις οδηγίες που θα εξαγγελθούν.
Εξάλλου, στο κοινοτικό συμβούλιο Αγίου Τύχωνα, στο οποίο εμπίπτουν οι περισσότερες οργανωμένες παραλίες της Επαρχίας Λεμεσού, θα λειτουργήσουν σε πρώτη φάση μόνο τρεις οργανωμένες παραλίες από τις συνολικά επτά.
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κοινοτικός Γραμματέας, Αντώνης Αντωνίου, όλοι βρίσκονται σε αναμονή για να ξεκαθαρίσει, μεταξύ άλλων, και ο τρόπος με τον θα γίνεται απολύμανση στα κρεβατάκια και τις ομπρέλες, υποδεικνύοντας ότι από πλευρά κοινοτικού συμβουλίου θα προβαίνει σε ελέγχους ο επιθεωρητής παραλιών.
Τις όποιες αναθεωρημένες οδηγίες αναμένουν και οι ναυαγοσώστες, οι οποίοι συνεχίζουν με αυξημένα καθήκοντα το έργο που επιτελούν, εφαρμόζοντας πλήρως τα μέτρα ασφαλείας, τα οποία απαγορεύουν την τεχνίτη αναπνοή σε περιστατικά πνιγμού κι επιτρέπουν μόνο τις θωρακικές συμπιέσεις, πάντα με τη χρήση μάσκας και γαντιών.
Στην Επαρχία Λεμεσού συγκεκριμένα, όπως μας ανέφερε ο Έπαρχος Μάριος Αλεξάνδρου, από τις αρχές Μαΐου έχουν στελεχωθεί 15 ναυαγοσωστικοί πύργοι με 39 ναυαγοσώστες - 10 μόνιμους και 29 οκτάμηνης εργοδότησης – με ωράριο 07:30 -15:00.
Από την 1η Ιουνίου, συνέχισε, θα προσληφθούν άλλοι 40 ναυαγοσώστες και θα ξεκινήσει το σύστημα βάρδιας σε σύνολο 24 ναυαγοσωστικών πόστων, στη βάση των οδηγιών που θα δοθούν και από το ΚΣΕΔ (Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης).
Σύμφωνα δε με εκπρόσωπο των ναυαγοσωστών, η ναυαγοσωστική μονάδα στη Λεμεσό είναι εξοπλισμένη με δυο υπερσύγχρονα jet ski, τέσσερις βάρκες και πέντε σανίδες διάσωσης, ενώ από την 1η Ιουνίου θα ενισχυθεί με άλλες δυο βάρκες.
ΑΠΟ ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ: Πόσα κοστίζει μια απόδραση στα ορεινά; - Ανάρπαστες οι κρατήσεις για Σαββατοκύριακο
• Λουκάς Φουρλάς: Αποχαιρέτησε με συγκινητικά λόγια την Ρέα Παπαγεωργίου
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις