ΚΟΥΣΙΟΣ: 'Εναπόκειται στον Γενικό Εισαγγελέα αν θα συνεχίσει να υπηρετεί μέχρι την 31η Ιουλίου'

ΚΟΥΣΙΟΣ: 'Εναπόκειται στον Γενικό Εισαγγελέα αν θα συνεχίσει να υπηρετεί μέχρι την 31η Ιουλίου'

Έχει εκλείψει ο λόγος που επικαλέστηκε ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, έχοντας αποφασίσει να υπηρετήσει την προαφυπηρετική του άδεια, επικαλούμενος το γεγονός ότι δεν υπήρχε Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, δήλωσε την Τετάρτη (24/6) ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.

Είπε ότι με βάση τη νομοθεσία ο κ. Κληρίδης μπορεί να αποχωρήσει την 31η Ιουλίου και ότι εναπόκειται στον ίδιο αν θα θέλει να συνεχίσει να υπηρετεί ενώ θα βρισκόταν σε προαφυπηρετική άδεια, προσθέτοντας ότι «η απόφαση του είναι σεβαστή».

Ανέφερε επίσης ότι αν ο κ. Κληρίδης επιθυμεί να υπηρετήσει όλη την προαφυπηρετική του άδεια είναι δική του απόφαση και είναι σεβαστή. «Ταυτόχρονα επιβεβαιώνω ότι με βάση τη νομοθεσία ο κ. Κληρίδης μπορεί να αποχωρήσει την 31η Ιουλίου όταν συμπληρώνει το 68ο έτος της ηλικίας του. Εναπόκειται λοιπόν στον κ. Κληρίδη αν θα θέλει να συνεχίσει να υπηρετεί, ενώ θα βρισκόταν σε προαφυπηρετική άδεια και η απόφαση του είναι σεβαστή» κατέληξε ο κ. Κούσιος.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών

Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών

Νέα συνάντηση θα έχουν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ.

BEST OF TOTHEMAONLINE