ΕΛΛΑΔΑ: Άνοιξε τις πύλες της για τον τουρισμό

ΕΛΛΑΔΑ: Άνοιξε τις πύλες της για τον τουρισμό

Από το πρωί της Τετάρτης (7/1) η Ελλάδα άνοιξε επισήμως τις πύλες τις για τον τουρισμό με τις πρώτες πτήσεις εξωτερικού να έχουν ήδη προσγειωθεί στα ελληνικά αεροδρόμια.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη (7/1) είναι προγραμματισμένο να φτάσουν στην Ελλάδα 235 πτήσεις από το εξωτερικό σε 27 αεροδρόμια της χώρας. Σε ορισμένα εξ αυτών έχει ήδη οργανωθεί ειδική τελετή υποδοχής των πρώτων τουριστών, με παραδοσιακές μουσικές και χορούς.

 Όπως ανακοινώθηκε, στα αεροδρόμια της χώρας θα διενεργούνται συνολικά 5.634 τεστ για κορωνοϊό ημερησίως.
 
Σε ισχύ έως τις 15 Ιουλίου είναι η απαγόρευση εισόδου στη χώρα μη Ευρωπαίων πολιτών. Από τη συγκεκριμένη αεροπορική οδηγία (ΝΟΤΑΜ) εξαιρούνται οι 14 χώρες που μπήκαν στη σχετική λίστα της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Αλγερία, Αυστραλία, Καναδάς, Γεωργία, Ιαπωνία, Μαυροβούνιο, Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Σερβία, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Τυνησία και Ουρουγουάη.

Απαγόρευση πτήσεων υπάρχει για τη Βρετανία, την Τουρκία και τη Σουηδία, ενώ εκτός λίστας είναι, μεταξύ άλλων, οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Βραζιλία.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΠτΔ: «Κανένα σχόλιο» για το απειλητικό μήνυμα - Επιβεβαίωσε ότι στις 10 Φεβρουαρίου έρχεται η ντι Κάρλο στην Κύπρο

ΠτΔ: «Κανένα σχόλιο» για το απειλητικό μήνυμα - Επιβεβαίωσε ότι στις 10 Φεβρουαρίου έρχεται η ντι Κάρλο στην Κύπρο

Ό,τι κρίνει η Βοηθός ΓΓ των ΗΕ κα Ρόζμαρι ντι Κάρλο ότι μπορεί να βοηθήσει, η ανταπόκριση από δικής μας πλευράς είναι θετική, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι η κα ντι Κάρλο θα βρίσκεται στην Κύπρο στις 10 Φεβρουαρίου.