ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ: Έτσι θα λειτουργούν στη Λεμεσό καφετέριες και εστιατόρια - Αποστάσεις, άτομα και τετραγωνικά

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ: Έτσι θα λειτουργούν στη Λεμεσό καφετέριες και εστιατόρια - Αποστάσεις, άτομα και τετραγωνικά

Κατευθυντήριες οδηγίες για τον μέγιστο αριθμό ατόμων σε χώρους εστίασης στην Επαρχία Λεμεσού έδωσε το Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση. 

Συγκεκριμένα, σε συνέχεια του Διατάγματος του Υπουργού Υγείας, Αρ. 36 (παρ. 2.4 (γ)), ημερομηνίας 31 Ιουλίου 2020, λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων που καταγράφονται στην Επαρχία Λεμεσού, ο μέγιστος αριθμός προσώπων που επιτρέπεται να εξυπηρετούνται στα υποστατικά εστίασης στη συγκεκριμένη Επαρχία, ορίζεται σε 75 άτομα σε εσωτερικούς χώρους και 150 άτομα σε εξωτερικούς χώρους.

Εξακολουθεί σε κάθε περίπτωση να ισχύει το μέτρο για τήρηση απόστασης 3 τ.μ. για εσωτερικούς χώρους και 2 τ.μ. για εξωτερικούς χώρους ανά άτομο, ανεξάρτητα από τα τετραγωνικά μέτρα κάθε υποστατικού. Για παράδειγμα, εάν ένας χώρος εστίασης στην Επαρχία Λεμεσού διαθέτει 400 τ.μ. σε εξωτερικό χώρο και με βάση το μέτρο για τήρηση απόστασης 2 τ.μ. ανά άτομο, θα μπορούσε να εξυπηρετήσει μέχρι 200 άτομα, ο αριθμός των πελατών δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 150.
 
Εάν ένα υποστατικό διαθέτει 300 τ.μ. σε εσωτερικό χώρο και με βάση το μέτρο για τήρηση απόστασης 3 τ.μ. ανά άτομο, θα μπορούσε να εξυπηρετήσει μέχρι 100 άτομα, ο αριθμός των ατόμων δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 75.
Σε κάθε περίπτωση, δεν επιτρέπεται η κράτηση πέραν των 10 ατόμων ανά τραπέζι.
 
Η πιο πάνω ρύθμιση τίθεται σε ισχύ από σήμερα, 1 Αυγούστου 2020, και για περίοδο τριών εβδομάδων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για διορισμό Χαν: «Γνωρίζει το Κυπριακό...θα βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις και στην επίλυση» - Πότε αναμένεται να έρθει η Ολγκίν

ΠτΔ για διορισμό Χαν: «Γνωρίζει το Κυπριακό...θα βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις και στην επίλυση» - Πότε αναμένεται να έρθει η Ολγκίν

Η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό θα βρίσκεται στην Κύπρο αμέσως μετά το δεύτερο δεκαήμερα Μαΐου, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος εξέφρασε ευχαριστίες προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον διορισμό Ειδικού Απεσταλμένου για το Κυπριακό, σημειώνοντας ότι ο ίδιος το γνώριζε εδώ και καιρό. 

BEST OF TOTHEMAONLINE