ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΤΡΑΓΩΔΙΑ - ΛΑΡΝΑΚΑ: 'Δεν έχει επιβεβαιωθεί αν έφερε σημαδούρα το θύμα' - Τι αναφέρει ανακοίνωση του Υφ. Ναυτιλίας

ΤΡΑΓΩΔΙΑ - ΛΑΡΝΑΚΑ: 'Δεν έχει επιβεβαιωθεί αν έφερε σημαδούρα το θύμα' - Τι αναφέρει ανακοίνωση του Υφ. Ναυτιλίας

Ανακοίνωση σχετικά με τον θάνατο του 40χρονου ψαροντουφεκά, που χτυπήθηκε από σκάφος την Κυριακή (16/08), εξέδωσε το Υφυπουργείο Ναυτιλίας.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη αν το θύμα έφερε σημαδούρα, ενώ όπως σημειώνεται, οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας ανακοινώνει ότι βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη η διερεύνηση σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του αλιέα με ψαροντούφεκο που συνέβη την Κυριακή 16 Αυγούστου 2020, στις ακτές μας. Επειδή σημειώθηκαν εκτιμήσεις ότι ο άτυχος αλιέας δεν έφερε σημαδούρα,το Υφυπουργείο διευκρινίζει ότι κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί. Δεν έχει, επίσης, επιβεβαιωθεί αν έφερε αρχικά σημαδούρα η οποία του διέφυγε κατά τη διάρκεια της κολύμβησης. Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένονται εντός των επόμενων ημερών. Πρέπει να σημειωθεί ότι ατυχήματα με θύματα χρήστες ψαροντούφεκου έχουν ξανασυμβεί ακόμα και με αλιείς που είχαν τη σημαδούρα με την κατάλληλη σημαία.

Υπενθυμίζεται στο κοινό ότι η χρήση σημαδούρας είναι όρος που θέτει το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών για την έκδοση Άδειας Ερασιτεχνικής Αλιείας με Ψαροντούφεκο, και η σχετική σύσταση υπάρχει και στην ιστοσελίδα του Υφυπουργείου. Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος αλιέας κατείχε τέτοια Άδεια.

Σύμφωνα με τους όρους του Τμήματος Αλιείας: «Οι υποβρύχιοι αλιείς υποχρεούνται να φέρουν έναν επιπλέοντα σημαντήρα (σημαδούρα) ανά ομάδα, πλαστικό, χρώματος κίτρινου, πορτοκαλί ή κόκκινου, ο οποίος να φέρει ιστό με κόκκινο σημαιάκι με λευκή διαγώνια γραμμή και ο οποίος να είναι ορατός με κανονικές συνθήκες από απόσταση τριακοσίων (300) τουλάχιστον μέτρων. Εάν ο αδειούχος υποβρύχιος αλιέας συνοδεύεται από πλωτό μέσο, η σημαία αυτή πρέπει να είναι στερεωμένη σε εμφανές σημείο πάνω στο μέσο αυτό. Τα μέλη της ομάδας θα πρέπει να κινούνται εντός ακτίνας 50 μέτρων από το σημαντήρα ή το πλωτό μέσο».

Τονίζεται ότι το πιο πάνω αφορά όλους τους αλιείς, μεμονωμένους ή σε ομάδες, επιφανείας ή υποβρύχιους, με φιάλες αέρα ή χωρίς.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Νέα τραγωδία: Έχασε την μάχη ο 52χρονος εγκαυματίας μετά την φωτιά σε εγκαταλελειμμένη οικία - Τα στοιχεία του στη δημοσιότητα

• Κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και καταιγίδες - Πότε τίθεται σε ισχύ και πόσο θα διαρκέσει

• Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι βρίσκεστε στα όρια του αλκοολισμού: Τι να μην κάνετε στις γιορτές

• Περιπέτεια υγείας για τη Σοφία Μουτίδου: «Πέρασα δεινά ένα εικοσιτετράωρο»

• Αυστραλία: Βίασε τρεις γυναίκες σε μπάτσελορ - Συγκρατούμενος του στη φυλακή «εκδικήθηκε»

• Θλίψη στη Λευκωσία: Πέθανε ο Παντελής Ιγνατίου- Η παράκληση της οικογένειας - Δείτε φωτογραφία του



Λετυμπιώτης: «Στη βάση διεθνούς δικαίου να είναι η όποια συμφωνία Τουρκίας - Συρίας»

Λετυμπιώτης: «Στη βάση διεθνούς δικαίου να είναι η όποια συμφωνία Τουρκίας - Συρίας»

Η οποία πρόθεση σύναψης συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας - Συρίας, ως χώρες με παρακείμενες ακτές, θα πρέπει να βασίζεται στο Διεθνές δίκαιο και δη στο εθιμικό διεθνές δίκαιο της θάλασσας όπως αυτό αντανακλάται στην UNCLOS, και να λαμβάνει υπόψη τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην περιοχή αναφέρει σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top