ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ: Ξεκαθαρίζει για την αλλαγή της οδηγίας για την χρήση μάσκας - 'Δεν παίρνουμε αποφάσεις εξαιτίας αντιδράσεων'

ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ: Ξεκαθαρίζει για την αλλαγή της οδηγίας για την χρήση μάσκας - 'Δεν παίρνουμε αποφάσεις εξαιτίας αντιδράσεων'

Για ακόμη μια φορά, κλήθηκε να δώσει απαντήσεις ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, σε σχέση με την χρήση μάσκας από τα παιδιά, ακολουθώντας και την χθεσινή αλλαγή της οδηγίας για χρήση της μάσκας από παιδιά μόνο άνω των 12 ετών.

Απαντώντας στις επικρίσεις με δηλώσεις του στο Κρατικό Ραδιόφωνο, ο Υπουργός διερωτήθηκε γιατί τίθεται θέμα αξιοπιστίας, επισημαίνοντας πως ακολουθούνται οδηγίες ειδικών.

Ακολούθως, είπε ότι τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς, καθώς έχουμε να κάνουμε με μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Τέλος, είπε ότι η απόφαση για μη χρήση μάσκας δεν λήφθηκε εξαιτίας των αντιδράσεων, αλλά στην βάση των συστάσεων του ΠΟΥ. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι εάν οι συστάσεις αναθεωρηθούν και πάλι, τότε θα υπάρξει εκ νέου αλλαγή.

Παράλληλα, ο Υπουργός Υγείας εξέφρασε την ανησυχία του για την εκτόξευση των κρουσμάτων, κυρίως λόγω της επιστροφής των τουριστών.

Υπενθυμίζεται ότι σε παρόμοιες δηλώσεις προέβη και χθες Δευτέρα (24/08) στην τηλεόραση του SIGMA, υποδεικνύοντας πως «για εμάς εκείνο που προέχει είναι η ασφάλεια, γι’ αυτό ακολουθούμε μία συντηρητική αντιμετώπιση των πραγμάτων. Καλύτερα να πάμε συντηρητικά και εκ των υστέρων, αν φανεί ότι ήταν υπερβολικά, να τα χαλαρώσουμε, παρά να διακινδυνεύσουμε και να έχουμε έξαρση των κρουσμάτων».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πήρε εξιτήριο ο Μάριος Καρογιάν - Θα παραμείνει σπίτι για ξεκούραση

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού - Πληροφορίες για ένα νεκρό και ένα τραυματία

Μονή Αββακούμ: Ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης του Νεκτάριου - Στο κελί για ακόμα 8 ημέρες

Στο Netflix η πρώτη κυπριακή ταινία - Από πότε θα είναι διαθέσιμη



Φόνος στην Ορμήδεια: Στη  δημοσιότητα το όνομα και η φωτογραφία του 45χρονου, φερόμενου δράστη

Φόνος στην Ορμήδεια: Στη δημοσιότητα το όνομα και η φωτογραφία του 45χρονου, φερόμενου δράστη

Στη δημοσιότητα δόθηκε το όνομα του φερόμενου δράστη, για τον φόνο που διαπράχθηκε το βράδυ της Τρίτης 25 Ιουνίου, στην Ορμήδεια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top