ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ομαλή η έναρξη της σχολικής χρονιάς δηλώνει ο Πρόεδρος Συντονιστικής Σχολικών Εφορειών

Ομαλή η έναρξη της σχολικής χρονιάς δηλώνει ο Πρόεδρος Συντονιστικής Σχολικών Εφορειών

Δεν παρουσιάστηκαν, μέχρι στιγμής, ιδιαίτερα προβλήματα κατά τις πρώτες ώρες της νέας σχολικής χρονιάς, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των Σχολικών Εφορειών και Πρόεδρος της Εφορείας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λεμεσού, Ντίνος Έλληνας.   

Ερωτηθείς σχετικά ο κ.Έλληνας ανέφερε πως είχε τηλεφωνική επικοινωνία με διευθύνσεις σχολείων της Λεμεσού καθώς και Προέδρους Σχολικών Εφορειών Παγκύπρια και όπως φαίνεται «είναι όλα μια χαρά, δεν παρουσιάζεται κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής».
 
Η διαρρύθμιση που έγινε στη Μέση Εκπαίδευση, με επεκτάσεις και χρήση plexiglass στα θρανία, δεν φαίνεται να δημιουργεί οποιαδήποτε προβλήματα, πρόσθεσε και υπενθύμισε πως εκκρεμεί η παραγγελία μονοθέσιων θρανίων.
 
Στη Λεμεσό, συνέχισε, λειτουργούν 84 δημοτικά σχολεία με 13.500 μαθητές και 34 σχολεία στη Μέση Εκπαίδευση, με 12,368 μαθητές.
 
Εξάλλου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο διευθυντής ενός εκ των ιστορικών σχολείων της Κύπρου, του Λανίτειου Λυκείου, Γιώργος Ιωσηφίδης, έκανε λόγο για μια από τις πιο ομαλές πρώτες μέρες έναρξης σχολικής χρονιάς.
 
Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα για χρήση καπνογόνων στο Λανίτειο Λύκειο, ο κ. Ιωσηφίδης είπε πως δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς και πως, απλά κάποιοι μαθητές έκαναν χρήση δυο καπνογόνων στο χώρο των γηπέδων, πριν την έναρξη του πρώτου μαθήματος, χωρίς να δημιουργηθεί κανένα απολύτως πρόβλημα.
 
Σε σχέση με τις νέες διαρρυθμίσεις των τάξεων, ο κ. Ιωσηφίδης είπε πως δεν φαίνεται να παρουσιάζεται ιδιαίτερο πρόβλημα και υπέδειξε ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η χρήση της μάσκας σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν».
 
Για όλους, κατέληξε, είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση και τις επόμενες μέρες θα διαφανεί πόσο καλά μπορούν να τη διαχειριστούν οι μαθητές αλλά και οι ίδιοι οι καθηγητές.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σε ουδέτερο έδαφος οι συναντήσεις Ολγκίν με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Κανένα σημάδι για πρόοδο στο Κυπριακό

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Ανατροπή στο σοβαρό τροχαίο στην Πάφο: Ανταλλάξαν θέση ο οδηγός με τον συνοδηγό – Η κατάσταση της υγείας του 25χρονου μοτοσικλετιστή

Έκανε ψευδή καταγγελία στον συγκάτοικό του ότι τον μαχαίρωσε στην πλάτη - Κατηγορήθηκε 29χρονος

Πυρκαγιά στην Αραδίππου: Ομολόγησε 27χρονος τον εμπρησμό - Επιτέθηκε και σε αστυνομικό



Φόνος στην Ορμήδεια: Ψάχνουν ακόμη τον δράστη - Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας - Δείτε φωτογραφίες από τη σκηνή

Φόνος στην Ορμήδεια: Ψάχνουν ακόμη τον δράστη - Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας - Δείτε φωτογραφίες από τη σκηνή

Συνεχείς είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράση, αναφορικά με τον φόνο έξω από την κοινότητα της Ορμήδειας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top