Εκατοντάδες κεραυνοί έκαναν τη νύχτα… μέρα στον κρητικό ουρανό -VIDEO
20.09.2020 - 09:02
Εκατοντάδες κεραυνοί μέσα σε λίγες ώρες
Με κεραυνούς γέμισε χθες ο… κρητικός ουρανός κατά τη διάρκεια της επέλασης της κακοκαιρίας που φέρει το όνομα «Ιανός». Η έντονη δραστηριότητα των κεραυνών ξεκίνησε από τις 7 το απόγευμα – όταν άρχισαν και οι καταιγίδες στο Ηράκλειο – ενώ συνεχίστηκαν μέχρι και αργά τη νύχτα. Το θέαμα ήταν μοναδικό καθώς η νύχτα έγινε… μέρα με τους κεραυνούς να φωτίζουν στιγμιαία τον ουρανό.
Οι κεραυνοί που «έπεσαν» ήταν εκατοντάδες σύμφωνα με τα όσα καταγράφηκαν από το Δίκτυο Εντοπισμού Ηλεκτρικών Εκκενώσεων και Καταιγίδων Blitzortung.org. Αρχικά η δραστηριότητα ξεκίνησε από τα δυτικά ενώ όσο περνούσε η ώρα προχωρούσε ανατολικά.
Μάλιστα, οι κεραυνοί έπεφταν τόσο στο θαλάσσιο χώρο βόρεια και νότια της Κρήτης όσο και στο νησί.
Η δική μας ειλικρινής πολιτική βούληση και ανάληψη πρωτοβουλιών που συνδράμουν στην προσπάθεια του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό είναι διεθνώς αποδεκτές είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.