Ερντογάν προς Μέρκελ: 'Η ΕΕ υπέκυψε στους εκβιασμούς Ελλάδας και Κύπρου'

Ερντογάν προς Μέρκελ: 'Η ΕΕ υπέκυψε στους εκβιασμούς Ελλάδας και Κύπρου'

Η ΕΕ υπέκυψε στις πιέσεις και στους εκβιασμούς της Ελλάδας και της Κύπρου, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεδιάσκεψη που είχε με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, κατά την τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν οι ευρωτουρκικές σχέσεις, περιφερειακά ζητήματα και κυρίως η Ανατολική Μεσόγειος, το Ναγκόρνο Καραμπάχ και οι εξελίξεις στη Λιβύη.

Ο Τούρκος Πρόεδρος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ και υποστήριξε πως “παρά την καλή πρόθεση της Τουρκίας, η ΕΕ υπέκυψε στις πιέσεις και στους εκβιασμούς της Ελλάδας και της ε/κ διοίκησης νοτίου Κύπρου” και κάλεσε την ΕΕ “να μην θυσιάζει τα μεγάλα συμφέροντα στον βωμό των μικροσυμφερόντων κάποιων μελών κρατών”.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE