Ο ΠΟΥ ανησυχεί για εξάρσεις της πανδημίας σε χώρες που μέχρι τώρα την είχαν διαχειριστεί με επιτυχία

Ο ΠΟΥ ανησυχεί για εξάρσεις της πανδημίας σε χώρες που μέχρι τώρα την είχαν διαχειριστεί με επιτυχία

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανησυχεί για εξάρσεις κρουσμάτων της Covid-19 σε χώρες που είχαν διαχειριστεί επιτυχώς την πανδημία μέχρι σήμερα, όπως η Κούβα και η Τζαμάικα, δήλωσε σήμερα η περιφερειακή διευθύντρια Καρίσα Ετιέν.


Τα θετικά νέα είναι ότι τα σοβαρά κρούσματα έχουν μειωθεί σε όλη την Αμερική και λιγότεροι άνθρωποι από εκείνους που νοσηλεύονται χρειάζεται να εισαχθούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας, όπως ανέφερε σε μια βιντεοδιάσκεψη, από την Ουάσινγκτον. Στην Αμερική έχουν καταγραφεί περισσότερα από 17 εκατομμύρια κρούσματα και πάνω από 574.000 θάνατοι από τον νέο κορωνοϊό.

Οι πιο πληγείσες χώρες είναι η Βραζιλία και οι ΗΠΑ, όμως σε άλλες χώρες παρατηρούνται εξάρσεις των κρουσμάτων. "Πάνω από μισό εκατομμύριο παιδιά και έφηβοι στην περιοχή μας έχουν μολυνθεί και οι αριθμοί αυτοί αυξάνονται. Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι έχουν μολυνθεί επειδή είχαν ήπια ή καθόλου συμπτώματα", εξήγησε η Ετιέν.

Στις ΗΠΑ, οι μαύροι, οι ισπανόφωνοι και οι ιθαγενείς Αμερικανοί έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να μολυνθούν σε σύγκριση με τους λευκούς, πενταπλάσιες πιθανότητες να νοσηλευτούν και διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν. Στην Αμαζονία, οι ιθαγενείς έχουν δεκαπλάσιες πιθανότητες να μολυνθούν σε σύγκριση με τον υπόλοιπο πληθυσμό, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Οι μετανάστες είναι επίσης πιο ευάλωτοι και οι διεθνείς υγειονομικές αρχές βοηθούν τις κυβερνήσεις του Εκουαδόρ, της Κόστα Ρίκα, της Βραζιλίας και τους Μεξικού να βρουν τρόπους ώστε να διασφαλίσουν ότι οι άνθρωποι αυτοί θα έχουν πρόσβαση σε τρόφιμα και υγειονομική περίθαλψη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Λετυμπιώτης: Εντυπωσιακή ανταπόκριση στην εκδήλωση στο Λονδίνο - «Το brain gain δεν είναι πια σύνθημα, είναι πολιτική πράξη»

Λετυμπιώτης: Εντυπωσιακή ανταπόκριση στην εκδήλωση στο Λονδίνο - «Το brain gain δεν είναι πια σύνθημα, είναι πολιτική πράξη»

Σε μια εκδήλωση υψηλής πολιτικής και συμβολικής σημασίας που συνδιοργάνωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας με το Invest Cyprus και το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) στο Λονδίνο σήμερα, 21 Μαΐου 2025, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης παρουσίασε το νέο Σχέδιο Δράσης για τον Επαναπατρισμό Ταλέντου, στο πλαίσιο της εθνικής πρωτοβουλίας Minds in Cyprus.

BEST OF TOTHEMAONLINE