ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευρωβαρόμετρο: Ευρωπαίοι και Κύπριοι αναγνωρίζουν τα οφέλη της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής

Ευρωβαρόμετρο: Ευρωπαίοι και Κύπριοι αναγνωρίζουν τα οφέλη της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής

Τρεις στους τέσσερις Ευρωπαίους (70% στην Κύπρο) γνωρίζουν για την κοινή αγροτική πολιτική (ΚΑΠ) της ΕΕ και θεωρούν ότι όλοι οι πολίτες επωφελούνται από αυτήν (89% στην Κύπρο), σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, που δημοσιεύθηκε σήμερα από την Κομισιόν.

Η έρευνα διεξήχθη από τον Αύγουστο έως τον Σεπτέμβριο του 2020, με τη συμμετοχή περισσότερων από 27.200 ερωτηθέντων σε 27 κράτη μέλη, εκ των οποίων 505 στην Κύπρο.

Η έρευνα δείχνει ότι περισσότεροι πολίτες της ΕΕ γνωρίζουν την ΚΑΠ (73% σήμερα, 6 ποσοστιαίες μονάδες περισσότερο από ό, τι το 2017) και πιστεύουν ότι η ΚΑΠ ωφελεί όλους τους πολίτες, όχι μόνο τους αγρότες (76% σήμερα, 15 ποσοστιαίες μονάδες περισσότερο από το 2017).

Επιπλέον, οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η παροχή ασφαλών, υγιεινών τροφίμων υψηλής ποιότητας θα πρέπει να είναι ο κύριος στόχος, αντιπροσωπεύοντας την άποψη του 62% των ερωτηθέντων, όπως και το 2017 (72% στην Κύπρο).

Ένας αυξημένος αριθμός Ευρωπαίων πιστεύει ότι η ΕΕ εκπληρώνει το ρόλο της όσον αφορά τους βασικούς στόχους της ΚΑΠ (72% στην Κύπρο). Σε σύγκριση με το 2017, όλοι οι τομείς, συμπεριλαμβανομένης της επισιτιστικής ασφάλειας, της βιωσιμότητας, της ασφάλειας και της ποιότητας των τροφίμων, αυξήθηκαν κατά τουλάχιστον 5 ποσοστιαίες μονάδες.

Περισσότεροι πολίτες γνωρίζουν τώρα το λογότυπο της βιολογικής γεωργίας, καλύπτοντας το 56% των ερωτηθέντων και 39% στην Κύπρο (αύξηση 29 ποσοστιαίες μονάδες για την ΕΕ σε σύγκριση με το 2017).

Παρόλο που ένα αυξανόμενο μερίδιο των πολιτών πιστεύει ότι η γεωργία είναι μια από τις σημαντικότερες αιτίες της αλλαγής του κλίματος (από 29% το 2010 σε 42% το 2020), η πλειονότητα των πολιτών πιστεύει ότι η γεωργία έχει ήδη συμβάλει σημαντικά στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, με 55% την άποψη αυτή, από 46% το 2010.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο ξανά προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κα τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top