Ποιά τα νεότερα με την υγεία των ασθενών που παρουσίασαν επιπλοκές - 4 μεταφέρθηκαν στο Γεν. Νοσοκομείο

Ποιά τα νεότερα με την υγεία των ασθενών που παρουσίασαν επιπλοκές - 4 μεταφέρθηκαν στο Γεν. Νοσοκομείο

Σε σοβαρή κατάσταση παραμένουν οι 8 ασθενείς που παρουσίασαν επιπλοκές μετά από εγχείρηση καταρράκη, με 4 από αυτούς να μεταφέρονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ALPHA, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ Πάμπος Χαριλάου, εξήγησε ότι οι 4 από τους 8 ασθενείς παρουσιάζουν και άλλα προβλήματα υγείας και ως εκ τούτου, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά τους στην Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας για να παρακολουθούνται από οφθαλμίατρο και παθολόγο ταυτόχρονα.

Παράλλληλα, ο κ. Χαριλάου επισήμανε πως ο φόβος που υπάρχει είναι να μην αναπτύξουν σύψη και κινδυνεύσει η ζωή των ασθενών, πέρα από την όρασή τους.

Εξηγώντας τους λόγους που μπορεί να αναπτυχθεί το μικρόβιο, ο κ. Χαρλάου ανέφερε ότι υπάρχουν διάφοροι λόγοι, μπορεί να υπήρχε μέσα στο χειρουργείο, να μην έγινε σωστή αποστείρωση κτλπ. Θα γίνει διερεύνηση και θα διελευκανθεί η υπόθεση από το Υπουργείο Υγείας.

Υπενθυμίζεται πως η Οφθαλμολογική Εταιρεία Κύπρου εξήγησε πως είναι σπάνιο φαινόμενο αυτό που συνέβη.

Τέλος, ενημέρωσε πως δεν έχουν καταγραφεί, τουλάχιστον ακόμη, άλλα περιστατικά ασθενών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Δεν υπάρχουν αδιέξοδα στις συνομιλίες για τις μεταρρυθμίσεις» - Συνεχίζεται η προσπάθεια για ΑΤΑ - Βίντεο

ΠτΔ: «Δεν υπάρχουν αδιέξοδα στις συνομιλίες για τις μεταρρυθμίσεις» - Συνεχίζεται η προσπάθεια για ΑΤΑ - Βίντεο

Δεν υπάρχουν αδιέξοδα στις συνομιλίες για τις μεταρρυθμίσεις, διαμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφερόμενος στη συνέχιση των συζητήσεων την ερχόμενη εβδομάδα για την ΑΤΑ, τη φορολογική μεταρρύθμιση και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.