Ποιά τα νεότερα με την υγεία των ασθενών που παρουσίασαν επιπλοκές - 4 μεταφέρθηκαν στο Γεν. Νοσοκομείο

Ποιά τα νεότερα με την υγεία των ασθενών που παρουσίασαν επιπλοκές - 4 μεταφέρθηκαν στο Γεν. Νοσοκομείο

Σε σοβαρή κατάσταση παραμένουν οι 8 ασθενείς που παρουσίασαν επιπλοκές μετά από εγχείρηση καταρράκη, με 4 από αυτούς να μεταφέρονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ALPHA, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ Πάμπος Χαριλάου, εξήγησε ότι οι 4 από τους 8 ασθενείς παρουσιάζουν και άλλα προβλήματα υγείας και ως εκ τούτου, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά τους στην Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας για να παρακολουθούνται από οφθαλμίατρο και παθολόγο ταυτόχρονα.

Παράλλληλα, ο κ. Χαριλάου επισήμανε πως ο φόβος που υπάρχει είναι να μην αναπτύξουν σύψη και κινδυνεύσει η ζωή των ασθενών, πέρα από την όρασή τους.

Εξηγώντας τους λόγους που μπορεί να αναπτυχθεί το μικρόβιο, ο κ. Χαρλάου ανέφερε ότι υπάρχουν διάφοροι λόγοι, μπορεί να υπήρχε μέσα στο χειρουργείο, να μην έγινε σωστή αποστείρωση κτλπ. Θα γίνει διερεύνηση και θα διελευκανθεί η υπόθεση από το Υπουργείο Υγείας.

Υπενθυμίζεται πως η Οφθαλμολογική Εταιρεία Κύπρου εξήγησε πως είναι σπάνιο φαινόμενο αυτό που συνέβη.

Τέλος, ενημέρωσε πως δεν έχουν καταγραφεί, τουλάχιστον ακόμη, άλλα περιστατικά ασθενών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Γεραπετρίτης: «Η Κύπρος δέχεται υβριδική επίθεση - Καμιά συζήτηση με την Τουρκία σε θέματα κυριαρχίας»

Γεραπετρίτης: «Η Κύπρος δέχεται υβριδική επίθεση - Καμιά συζήτηση με την Τουρκία σε θέματα κυριαρχίας»

H Ελλάδα θα προχωρήσει και σε περαιτέρω επέκταση των χωρικών της υδάτων, χωρίς καμία έκπτωση σε θέματα κυριαρχίας, είπε στη Βουλή ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Γεραπετρίτης, τονίζοντας ότι η κυριαρχία της χώρας είναι «κόκκινη γραμμή» και δεν τίθεται σε διαπραγμάτευση με την Τουρκία.

BEST OF TOTHEMAONLINE

The Streisand-Karsera Effect

The Streisand-Karsera Effect