Η Κομισιόν καλεί Τατάρ να ξεκινήσει εποικοδομητικό διάλογο για επανένωση της Κύπρου

Η Κομισιόν καλεί Τατάρ να ξεκινήσει εποικοδομητικό διάλογο για επανένωση της Κύπρου

Η Κομισιόν ζητά από τον νέο ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας να ξεκινήσει διάλογο με εποικοδομητικό τρόπο και με αίσθηση του επείγοντος, με σκοπό την επίτευξη συνολικής διευθέτησης και επανένωσης του νησιού, σύμφωνα με γραπτή δήλωση που εκδόθηκε στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, η Εκπρόσωπος της Κομισιόν Βίβιαν Λούνελα δήλωσε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση σημειώνει ότι η εκλογική διαδικασία στην τουρκοκυπριακή κοινότητα έχει πλέον ολοκληρωθεί με τον κ. Τατάρ να λαμβάνει την πλειοψηφία των ψήφων. Είναι πλέον κρίσιμο να επαναρχίσουν οι συνομιλίες διευθέτησης του Κυπριακού. Η ΕΕ αναμένει από τον κ. Τατάρ να ξεκινήσει διάλογο με εποικοδομητικό τρόπο και με αίσθηση του επείγοντος, με σκοπό την επίτευξη συνολικής διευθέτησης και επανένωσης του νησιού".

Σημειώνεται ακόμα ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει την ταχεία επανάληψη των διαπραγματεύσεων, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, και παραμένει πλήρως προσηλωμένη σε μια συνολική διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος εντός του πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών και σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένων των αποφάσεων 550 και 789 και σύμφωνα με τις αρχές στις οποίες βασίζεται η ΕΕ».

Aπό ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η συνάντηση Ερχιουρμάν–Γκουτέρες και η επαναφορά του αδιεξόδου

Κυπριακό: Η συνάντηση Ερχιουρμάν–Γκουτέρες και η επαναφορά του αδιεξόδου

Η προγραμματισμένη για σήμερα, συνάντηση του κατοχικού ηγέτη Τουφάν Ερχιουρμάν με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη, επαναφέρει το Κυπριακό στο προσκήνιο της διεθνούς διπλωματίας. Παρά τις δηλώσεις καλής θέλησης, το πολιτικό υπόβαθρο της συνάντησης, αποτυπώνει περισσότερο μια σύγκρουση αφηγήσεων παρά μια ουσιαστική σύγκλιση.

BEST OF TOTHEMAONLINE