ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΤΣΙΟΥΤΗΣ: Έχει συζητηθεί και το ενδεχόμενο για κλείσιμο 2 εβδομάδων

ΤΣΙΟΥΤΗΣ:  Έχει συζητηθεί και το ενδεχόμενο για κλείσιμο 2 εβδομάδων

Στο τρίτο του ΡΙΚ το πρωί της Τρίτης (3/11) μίλησε ο Επίκουρος Καθηγητής, Παθολογία & Πρόληψη και Έλεγχος Λοιμώξεων, Κωνσταντίνος Τσιούτης, για τις εισηγήσεις και το σενάριο ενός lockdown.

Οπως ανέφερε στη συνάντηση όπου έλαβαν μέρος οι επιδημιολόγοι Λεόντιος Κωστρίκης, Ζωή-Δωροθέα Πανά και Κωνσταντίνος Τσιούτης με τον Υπουργό Υγείας είχαν συζητηθεί διάφορα σενάρια ανάμεσα τους  έχει συζητηθει και το ενδεχόμενο για κλείσιμο 2 εβδομάδων.

Ο κ.Τσιούτης σχολίασε ότι απο τη στιγμή που δεν εχουν επιδινωθεί οι νοσοκομειακοί δείκτες δεν είναι αναγκαίο ως μέτρο τώρα το lockdown.

Τόνισε ωστόσο ότι "Έχουμε ενεργό μετάδοση μέσα στην κοινότητα δηλαδή οι πολίτες μετακινούνται και μεταδίδουν τον ιό", και οπως σχολίασε πάνω σε αυτό το σημείο εστιάζονται τα μέτρα και οι εισηγήσεις.

Προσωπική άποψη του κ.Τσιούτη είναι η στοχευμένη επιβολή μέτρων. Πρεπει τα μέτρα να είναι πιο αυστήρα εκεί όπου είναι πιο πολλά τα κρούσματα. 

Δυστυχώς η επιδίνωση της κατάτασης με τα κρούσματα , προκάλεσε και μια ανεπιθύμητη συνέπεια , η οποία είναι η επιβάρυνση της ιχνηλάτησης με αποτέλεσμα να μην εντοπίζονται έγκαιρα οι επαφές και να  μην ελεγχονται εργαστηριακά εγκαίρως. 

Οσον αφορά τις σχολικές εκδρομές , προτείνει να αποφεύγονται σε αυτο το σημείο, με την κατάσταση που επικρατεί για περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊου.

Απο την άλλη σε δηλώσεις του το βράδυ της Δευτέρας (2/11) στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Alpha, τόνισε ότι "Η ουσία δεν είναι η απαγόρευση... η ουσία είναι να κάνει ο καθένας μικρές καθημερινές θυσίες στις συνήθειες του" και πως αν ο καθένας αναλάβει την ευθύνη και το ρόλο να μειώσει και να θυσιάσει κάποιες συνήθειες του καθημερινά, με τον καιρό αυτό θα γίνει η νέα του καθημερινότητα που θα βοηθήσει να μειωθούν και τα ποσοστά κρουσμάτων .

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top