Και μετά... θάνατον μεταδίδεται ο κορονοϊός - Γιατί δεν γίνεται νεκροτομή στα θύματα

Και μετά... θάνατον μεταδίδεται ο κορονοϊός - Γιατί δεν γίνεται νεκροτομή στα θύματα

Η μετάδοση του κορονοϊού είναι εφικτή και μεταθανάτια, όπως εκτιμά ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

«Δεν έχουμε βεβαιότητα για το πόσο καιρό μεταδίδεται μεταθανάτια ο κορονοϊός, εν τούτους, υπάρχουν ενδείξεις, ότι από βιολογικά υγρά, η μετάδοση φτάνει κάποιες αρκετές ώρες έως και κάποιες ημέρες» σημείωσε, λέγοντας ότι σε συγκεκριμένες επιφάνειες «ο ιός μπορεί να παραμείνει σε ζωή ακόμα και εννιά μέρες μετά το θάνατο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στο Mega. Παράλληλα, εξήγησε γιατί αποφεύγεται η νεκροτομή σε περιστατικά που κατέληξαν από κορονοϊό. «

Δεν κάνουμε νεκροτομή σε περιστατικά Covid γιατί έχουμε αιτία θανάτου. Νεκροτομή γίνεται όταν δεν έχουμε καθορισμένη αιτία θανάτου. Όταν έχουμε ανθρώπους επί μακρόν νοσηλευόμενους, που επιβεβαιώθηκε με μοριακό έλεγχο ότι πάσχουν και καταλήγουν από Covid, θα ήταν μη επιστημονικά ορθό να κάνουμε νεκροψία/νεκροτομή» υπογράμμισε.

ΠΗΓΗ Reader.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το «blame game» του Τατάρ με τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες για το κυπριακό

Το «blame game» του Τατάρ με τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες για το κυπριακό

Τρεις μήνες απομένουν ουσιαστικά μέχρι την επόμενη πενταμερή διάσκεψη για το κυπριακό, που θα διεξαχθεί στη Γενεύη και τα βήματα τα οποία έχουν γίνει μέχρι τώρα, δεν προσδίδουν καμία νότα αισιοδοξίας, το αντίθετο μάλλον, με τους δύο ηγέτες να συνεχίζουν το πήγαινε-έλα για τα όσα συμφωνήθηκαν στη Γενεύη τον περασμένο Μάρτιο, σε ότι αφορά στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.