ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α.Κυπριανού για προϋπολογισμό: Θα αποφεύγονταν πολλά εάν ο διάλογος γινόταν πιο νωρίς

Α.Κυπριανού για προϋπολογισμό: Θα αποφεύγονταν πολλά εάν ο διάλογος γινόταν πιο νωρίς

Θα αποφεύγονταν πολλά πράγματα αν ο διάλογος που γίνεται σήμερα είχε προηγηθεί τους τελευταίους μήνες, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, αναφέροντας ότι στην συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα διαβιβάσει τις απόψεις του ΑΚΕΛ για τα βασικά χαρακτηριστικά που θα έπρεπε να διαθέτει ο προϋπολογισμός.

Ερωτηθείς για το θέμα στο πλαίσιο επίσκεψής του στην νεκρή ζώνη στον Άγιο Δομέτιο, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι θα μεταφέρει στον Πρόεδρο Αναστασιάδη κάποιες βασικές θέσεις οι οποίες θα στοχεύουν στο να ωφελήσουν τον κόσμο και την Κύπρο γενικότερα. «Από εκεί και πέρα τις αποφάσεις τις λαμβάνει η Κυβέρνηση, θέλω να το ξεκαθαρίσω αυτό το πράγμα».
 
Ακούγονταν φωνές διαμαρτυρίας, φωνές προειδοποίησης για το πού θα καταλήγαμε, συνέχισε λέοντας ότι η Κυβέρνηση τότε κώφευσε. «Ελπίζω και εύχομαι να υπάρξει εκείνη η κοινή συνισταμένη που θα ωφελέσει τον κόσμο. Αυτό πρέπει να είναι το ζητούμενο. Οι όποιες συζητήσεις γίνονται να είναι πολιτικές και κυρίως με στόχο να εξυπηρετηθεί ο κόσμος και όχι να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του οποιουδήποτε άλλου».
 
Ερωτηθείς εάν το ΑΚΕΛ θα αναθεωρήσει την στάση του «μέσω αυτού του διαλόγου και ίσως της αποδοχής δικών του προτάσεων» ο Άντρος Κυπριανού απάντησε ότι δεν αιθεροβατεί. «Έχουμε διαφορετική φιλοσοφία με την Κυβέρνηση. Δεν είναι εύκολο να υιοθετήσει αυτά τα οποία εμείς προτείνουμε. Ως εκ τούτου, θα ακούσουμε πώς θα αντιδράσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε αυτά τα οποία θα προτείνουμε και θα τοποθετηθούμε».
 
Στην ερώτηση εάν αυτά που η ΕΔΕΚ έχει προτείνει και φαίνεται η Κυβέρνηση να έχει αποδεχτεί, βρίσκουν το ΑΚΕΛ σύμφωνο, ο ΓΓ του κόμματος είπε ότι δεν γνωρίζει τι έχει προτείνει η ΕΔΕΚ και πρόσθεσε ότι θα τοποθετηθεί αφού εξελιχθούν τα πράγματα. «Έχουμε χρόνο πολύ».

Θέλησε – πρόσθεσε - να ξεκαθαρίσει ότι το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να δεχτεί αλλαγή φιλοσοφίας του ΓεΣΥ σε καμιά περίπτωση.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top