ΦΟΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΜΑΡΙ: Πάνω από 1 εκατομμύριο αποζημίωση σε αστυνομικό τραυματία από το κράτος

ΦΟΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΜΑΡΙ: Πάνω από 1 εκατομμύριο αποζημίωση σε αστυνομικό τραυματία από το κράτος

Στην απόφαση του ποσού που θα δοθεί ως αποζημίωση σε ειδικό αστυνομικό, που τραυματίστηκε στην φονική έκρηξη στο Μαρί, προχώρησε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας την Τρίτη 22/12.

Αρχικά η Κυπριακή Δημοκρατία έκανε αποδεκτή την ευθύνη για τον τραυματισμό του 28χρονου τότε αστυνομικού, ενώ η διαδικασία στο Δικαστήριο αφορούσε στην κατάληξη και απόφαση για το ύψος της αποζημίωσης.

Στην 23σέλιδη απόφαση του το Δικαστήριο αναφέρει ότι στον 37χρονο τραυματία θα δοθεί το ποσό 1 εκατομμυρίου ευρώ άμεσα για τραυματισμούς και σωματικές βλάβες που τον καθιστούν ανίκανο, ενώ χρειάζεται συνεχή παροχή βοήθειας από άλλα πρόσωπα για την καθημερινή του διαβίωση.

Πέραν του ενός εκατομμυρίου, το Δικαστήριο αποφάσισε όπως στον τραυματία δοθεί και αποζημίωση για απώλεια μελλοντικών απολαβών ύψους 459,000 ευρώ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό - Βλέπει αύριο πρωί την Ολγκίν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό - Βλέπει αύριο πρωί την Ολγκίν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Μια γεμάτη εβδομάδα για το Κυπριακό αρχίζει αύριο με την κάθοδο στην Κύπρο του ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, λίγους μήνες πριν την ολοκλήρωση της θητείας του και σε μια προσπάθεια να φύγει με παραδοτέα που θα αφορούν την επανάληψη των συνομιλιών μετά το ναυάγιο του Κραν Μοντανά το 2017. 

BEST OF TOTHEMAONLINE