ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Κλειδώνουν τα νέα μέτρα – Πότε αναμένονται οι αποφάσεις

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Κλειδώνουν τα νέα μέτρα – Πότε αναμένονται οι αποφάσεις

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα προεδρεύσει σύσκεψης με την επιστημονική συμβουλευτική ομάδα για την αντιμετώπιση του COVID-19, στην παρουσία αρμοδίων Υπουργών, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου στις 11:30 το πρωί Θα προεδρεύσει συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Οι αριθμοί των κρουσμάτων συνεχίζουν τις υψηλές πτήσεις, το αρνητικό ρεκόρ νοσηλευόμενων σπάει καθημερινά με τα συνεχώς αυστηρότερα μέτρα να μην έχουν φέρει σε καμία περίπτωση τα επιθυμητά  αποτελέσματα. Οι απανωτές συσκέψεις είναι ίσως οι δυσκολότερες απ’όσες έχουν παρευρεθεί  Κωνσταντίνος Ιωάννου και μέλη της Επιστημονικής Ομάδας και αυτό διότι αφενός τα ήδη σκληρά μέτρα δεν αφήνουν πολλά στη φαντασία για περαιτέρω αυστηροποίηση και αφετέρου υπάρχουν διάφορες απόψεις στους κύκλους των επιδημιολόγων.     

Τα βλέμματα στραμμένα σε ένα νέο lockdown 

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown ο Δρ. Καραγιάννης δήλωσε στο ThemaOnline πως θα μπορούσε να είναι πιο φιλελεύθερο από εκείνο του Μαρτίου, δηλαδή να υπάρχει η δυνατότητα διακίνησης χωρίς sms, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα επιτρέπονται οι επισκέψεις στα σπίτια: «Θα μπορούσε να έχουμε κάποιες διακινήσεις χωρίς sms, όπως έγινε και στην περίπτωση Λεμεσού και Πάφου το προηγούμενο διάστημα και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 20:00 το βράδυ αλλά όχι επισκέψεις. Χρειάζεται μεγάλη σκέψη και να ζυγιστούν τα πράγματα.», δήλωσε.

Την ίδια ώρα τόνισε πως ότι μέτρα παρθούν αυτή την φορά θα είναι οριζόντια σε όλη την Κύπρο και δεν θα υπάρξουν τοπικά. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE