Από τη μία έχουμε τις συστάσεις της επιδημιολογικής και συμβουλευτικής ομάδας που προσπαθούν να κρατήσουν τα ‘χαλινάρια’ καθυστερώντας όσο το δυνατόν τις χαλαρώσεις, ενώ στην αντίπερα όχθη έχουμε τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που φωνάζουν αφού παραμένουν εδώ και καιρό σε μερική ή πλήρη αναστολή λειτουργίας με αποτέλεσμα να έχουν πληγεί οικονομικά.
Οι πρώτες πληροφορίες -με πάσα πάντοτε επιφύλαξη αφού έχουμε δει τεράστιες ανατροπές ακόμη και την τελευταία ώρα- αναφέρουν πως στην πρώτη γραμμή του πυρός για άνοιγμα βρίσκονται Λύκεια και γυμναστήρια.
Οι μαθητές Λυκείων -ιδιαίτερη αναφορά σε αυτούς της Β’ Λυκείου- φέρονται να επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες με το καλημέρα του Μάρτη ενώ τα ίδια ισχύουν και για τα γυμναστήρια.
Μάλιστα από τη στιγμή που θα επιτραπεί η εκγύμναση στον εσωτερικό χώρο των γυμναστηρίων οι συστάσεις θα αφορούν μόνο προσωπική εκγύμναση (personal training) τουλάχιστον σε πρώτη φάση αφού σκοπός είναι να περιοριστεί -στο βαθμό του δυνατού- η συνάθροιση σε κλειστούς χώρους.
Σκέψεις γίνονται και για διεύρυνση των επιλογών του πολιτισμού. Τέθηκε για παράδειγμα το σενάριο πολιτιστικών εκδηλώσεων (π.χ μουσικής) σε εξωτερικούς αποκλειστικά χώρους και με πάρα πολύ αυστηρά μέτρα (εισιτήρια, αποφυγή ουράς, αποστάσεις, καθήμενοι).
Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο δημοσίευμα οι χώροι εστίασης φαίνεται να κερδίζουν έδαφος, αφού παρά τις αρχικές εκτιμήσεις για τα μέσα Μαρτίου γίνονται τεράστιες προσπάθειες για να ανοίξουν νωρίτερα εκμεταλλευόμενοι τις Απόκριες.