ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αυτές είναι οι χαλαρώσεις που πάνε στο Προεδρικό - 'Καυτή πατάτα' η εστίαση για Υπουργικό

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αυτές είναι οι χαλαρώσεις που πάνε στο Προεδρικό - 'Καυτή πατάτα' η εστίαση για Υπουργικό

Μοντέλο σταδιακών χαλαρώσεων με βάθος χρόνου δύο εβδομάδων -και αυτό νοουμένου ότι θα το επιτρέπει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας- ετοιμάζεται να παρουσιάσει στο Προεδρικό η Επιστημονική και Συμβουλευτική Ομάδα.

Οι επιστήμονες ανεβαίνουν αύριο (Τετάρτη 24/2) τον λόφο του Προεδρικού Μεγάρου για να συναντηθούν τόσο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, όσο και με τους αρμόδιους υπουργούς παρουσιάζοντας τις εισηγήσεις που αφορούν την αποκλιμάκωση των μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline το επικρατέστερο σενάριο συστάσεων θα αφορά μοντέλο δύο ταχυτήτων με σημεία εκκίνησης την 1η αλλά και την 15η Μαρτίου.

Όπως απορρέει, οι χαλαρώσεις της 1ης Μαρτίου θα αφορούν το άνοιγμα των γυμναστηρίων (για προσωπική άσκηση/personal training), την επιστροφή των μαθητών Α' και Β' Λυκείου (δεν ξεκαθαρίζεται μέχρι στιγμής η επιστροφή των μαθητών Γυμνασίου αφού παρά τις μεγάλες πιέσεις του υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Πρόδρομου Προδρόμου υπάρχει η πιθανότητα το δεύτερο σκέλος να πραγματοποιηθεί στις 8 Μαρτίου), καθώς και επαναλειτουργία φροντιστηρίων, ωδείων αλλά και σχολών χορού.

Η 'καυτή πατάτα' της εστίασης μονοπωλεί το ενδιαφέρον και αν και εφόσον εισακουστούν οι συστάσεις και επιθυμίες της επιστημονικής ομάδας τα ρολά θ'ανέβουν στις 15 Μαρτίου (Καθαρά Δευτέρα) και κάτω από πολύ αυστηρούς περιορισμούς και πρωτόκολλα.

Το τελευταίο πράγμα που επιθυμούν οι ειδικοί είναι ενδεχόμενο πισωγύρισμα που θα γκρεμίσει σαν χάρτινο πύργο όλες τις τιτάνιες προσπάθειες και θυσίες έχουν γίνει για να φτάσει η επιδημιολογική εικόνα στο σημείο που βρίσκεται. 

Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί, αυτόματα παρατείνεται και η χρήση των δύο μηνυμάτων (στο 8998) ενώ μέχρι -τουλάχιστον- την 15η Μαρτίου αναμένεται να ισχύει και το κέρφιου με εκκίνηση από τις 9 το βράδυ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Χρίστος Χρίστου κλείδωσε την καρέκλα, ο Χριστοδουλίδης κοιτάζει προς ΕΛΑΜ και το ΔΗΚΟ βρίσκεται μπροστά σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι

Ο Χρίστος Χρίστου κλείδωσε την καρέκλα, ο Χριστοδουλίδης κοιτάζει προς ΕΛΑΜ και το ΔΗΚΟ βρίσκεται μπροστά σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι

Στο ΕΛΑΜ, η υπόθεση της προεδρίας έκλεισε πριν καν αρχίσει η εκλογική διαδικασία. Ο Χρίστος Χρίστου, παραμένει στην ηγεσία του κόμματος, χωρίς να έχει απέναντί του ανθυποψήφιο, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά τη συνέχιση της παρουσίας του στην κορυφή της κομματικής πυραμίδας για την επόμενη πενταετία. Το ίδιο ισχύει και για τον Πέτρο Κουντουρέσιη, ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου, επίσης χωρίς αντίπαλο.

BEST OF TOTHEMAONLINE