ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Εξαιρετικά σπάνια τα περιστατικά θρομβώσεων μετά το εμβόλιο της J&J, λέει η επικεφαλής του ΕΜΑ

Εξαιρετικά σπάνια τα περιστατικά θρομβώσεων μετά το εμβόλιο της J&J, λέει η επικεφαλής του ΕΜΑ

Εξαιρετικά σπάνια, χαρακτήρισε τα περιστατικά θρόμβων μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της J&J, η Έμερ Κουκ, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, ΕΜΑ. Παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας της επιτροπής PRAC του EMA, τόνισε ότι ο έγκαιρος εντοπισμός και θεραπεία από το ιατρικό προσωπικό μπορεί να αλλάξει ριζικά την εξέλιξη των περιστατικών.


Η ίδια επεσήμανε ότι δεν έχουμε δει περιστατικά στην ΕΕ, αλλά και η διάθεση του εμβολίου ήταν περιορισμένη. Εξήγησε ότι η έρευνα του ΕΜΑ έγινε σε συνεργασία με τον FDA, για τα 8 περιστατικά επί 7 εκατομμυρίων εμβολιασμένων ατόμων.

Η Έμερ Κουκ τόνισε ότι από τον ίδιο τoν κορωνοϊό έχουμε ήδη 3 εκατομμύρια θανάτους και χιλιάδες πεθαίνουν κάθε μέρα, υπενθυμίζοντας ότι τα εμβόλια παίζουν τεράστιο ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Συνέστησε δε στα κράτη μέλη να λάβουν υπόψιν τους το σημερινό πόρισμα του ΕΜΑ για να λάβουν αποφάσεις για τα προγράμματα εμβολιασμού τους.

Από την πλευρά της η Δρ. Σαμπίνε Στράους δήλωσε ότι “πρόκειται για εξαιρετικά σπάνιες παρενέργειες” του εμβολίου, όλες (και οι 8) σε γυναίκες κάτω των 60 ως τρεις εβδομάδες από τον εμβολιασμό τους. Υπενθύμισε δε ότι το εμβόλιο αυτό είναι αποτελεσματικό έναντι του covid19 όπως έχει αποδειχθεί από τις κλινικές μελέτες.

Σε ό,τι αφορά το σύνολο των παρόμοιων περιστατικών καταγράφονται 287 μετά το εμβόλιο της AstraZeneca, 25 μετά το εμβόλιο της Pfizer και 5 μετά το εμβόλιο της Moderna, επεσήμανε ο Δρ.Πήτερ Άρλετ.

Απαντώντας σχετικά με την αξιολόγηση του ίδιας τεχνολογίας εμβολίου Sputnik, η Έμερ Κουκ σημείωσε ότι ο ΕΜΑ θα δώσει ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα, αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν περιστατικά.

Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του ΕΜΑ, η αρμόδια για θέματα υγείας Στέλλα Κυριακίδου σημείωσε ότι, "ο ΕΜΑ είναι ξεκάθαρος, τα οφέλη του εμβολίου της Johnson&Johnson υπερτερούν των ρίσκων επί πολύ σπάνιων και ασυνήθιστων παρενεργειών. Καλώ τα Κράτη Μέλη να ακολουθήσουν τη γνωμάτευση των ειδικών μας. Οι εμβολιασμοί σώζουν ζωές".

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top