Κορωνοϊός - AstraZeneca: Η Κομισιόν λέει όχι σε 100 εκατ. επιπλέον εμβόλια

Κορωνοϊός - AstraZeneca: Η Κομισιόν λέει όχι σε 100 εκατ. επιπλέον εμβόλια

Η Κομισιόν αποφάσισε να μην ενεργοποιήσει τη ρήτρα για να παραλάβει τα επιπλέον εμβόλια - Στάση αναμονής για το ενδεχόμενο νομικής προσφυγής κατά της AstraZeneca λόγω των καθυστερήσεων στην παράδοση. 


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την πρόθεσή της να μην παραλάβει επιπλέον 100 εκατ. εμβόλια της AstraZeneca αποφασίζοντας να μην ενεργοποιήσει τη σχετική ρήτρα με την αγγλο-σουηδική εταιρεία.

Βάσει της συμφωνίας μεταξύ της ΕΕ και της AstraZeneca, συνολικά στα 27 κράτη μέλη της θα παραδίδονταν 400 εκατ. δόσεις του εμβολίου, εκ των οποίων τα 100 εκατ. θα παραδίνονταν μόνο εάν η Επιτροπή ενεργοποιούσε τη σχετική ρήτρα, κάτι που τελικά δεν θα το πράξει.

Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Ένωση κρατά στάση αναμονής καθώς δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα προσφύγει νομικά εναντίον της φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca λόγω των καθυστερήσεων στην παράδοση των εμβολίων της κατά του κορωνοϊού στην ΕΕ, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο εκπρόσωπος επισήμανε ότι η Κομισιόν εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε συνεννόηση με τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ.

Πηγή: protothema.gr 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Μήνυμα ΠτΔ: «Η μεγαλύτερη και πιο ουσιαστική μεταρρύθμιση στο Συνταξιοδοτικό από το 1980»

Μήνυμα ΠτΔ: «Η μεγαλύτερη και πιο ουσιαστική μεταρρύθμιση στο Συνταξιοδοτικό από το 1980»

Το πλαίσιο της Συνταξιοδοτικής Μεταρρύθμισης παρουσιάστηκε σήμερα στους κοινωνικούς εταίρους, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη να χαρακτηρίζει τη μεταρρύθμιση ως τη μεγαλύτερη και πιο ουσιαστική αλλαγή στο Συνταξιοδοτικό από το 1980.

BEST OF TOTHEMAONLINE