ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την Τρίτη η κηδεία του Μιχάλη Πασιαρδή - Δημοσία δαπάνη, το έργο του πολύτιμο απόθεμα της κληρονομιάς μας, λέει το YΠΠΑΝ

Την Τρίτη η κηδεία του Μιχάλη Πασιαρδή - Δημοσία δαπάνη, το έργο του πολύτιμο απόθεμα της κληρονομιάς μας, λέει το YΠΠΑΝ

Τελείται αύριο, Τρίτη, στις 11.00πμ η κηδεία του Κύπριου ποιητή Μιχάλη Πασιαρδή, στον Ιερό Ναό Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας, στο Τσέρι.


Ο Μιχάλης Πασιαρδής απεβίωσε ανήμερα του Μεγάλου Σαββάτου, σε ηλικία 80 ετών.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο γιος του, Κωνσταντίνος Πασιαρδής, η κηδεία θα πραγματοποιηθεί με δαπάνη του ΡΙΚ, τηρώντας τα σχετικά πρωτόκολλα για περιορισμό της πανδημίας του COVID-19.

Η κηδεία του Μιχάλη Πασιαρδή θα τελεστεί δημόσια δαπάνη από την Πολιτεία ως ένδειξη εκτίμησης και αναγνώρισης, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το Υπουργείο Παιδείας.

Στην ανακοίνωση το Υπουργείο και ο Υπουργός Παιδείας εκφράζουν βαθιά θλίψη για το θάνατο του μεγάλου ποιητή και λογοτέχνη, διαβιβάζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του και υπογραμμίζουν τη μεγάλη προσφορά του στα γράμματα, την τέχνη και την αυτοσυνειδησία του κυπριακού λαού.

Στο χώρο της ποίησης, σημειώνεται, καταγράφεται ως ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους ποιητές της Κύπρου, με τη γραφή και τον ποιητικό λόγο του να έχουν ξεπεράσει και τα όρια της χώρας μας. Ενώ στο χώρο της θεατρικής δημιουργίας τα έργα του συγκίνησαν και άγγιξαν και το ευρύτερο κοινό. 

"Ο Μιχάλης Πασιαρδής με το ήθος, τη σεμνότητα και τη σοφία του σφράγισε όχι μόνο τα λογοτεχνικά πράγματα, αλλά γενικότερα το δημόσιο βίο και μας αφήνει μια πολύτιμη παρακαταθήκη. Ειδικότερα η πολύχρονη παρουσία και συγκινητική προσφορά του στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου τον καθιστά μια από τις σημαντικότερες φωνές στα ραδιοφωνικά χρονικά, έχοντας διαπαιδαγωγήσει και καλλιεργήσει αρκετές γενιές ακροατών και φίλων του λόγου", αναφέρει η ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι ο ποιητής έφυγε πλήρης ημερών, αλλά το έργο και οι παρακαταθήκες του θα μείνουν για πάντα ως ένα πολύτιμο απόθεμα της πνευματικής κληρονομιάς μας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top