ΚΟΣΜΟΣ

Εννέα οι νεκροί, 21 οι τραυματίες από την επίθεση σε σχολείο στη Ρωσία

Εννέα οι νεκροί, 21 οι τραυματίες από την επίθεση σε σχολείο στη Ρωσία

Ο νεαρός, που πραγματοποίησε επίθεση σήμερα στο σχολείο της πόλης Καζάν με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 9 άτομα, εκ των οποίων 7 παιδιά και 2 ενήλικες, και να τραυματισθούν 21, εκ των οποίων οι οκτώ σε σοβαρή κατάσταση, είναι ο 19χρονος Ιλνάζ Γκαλιαβίεφ, ο οποίος συνελήφθη, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.


Ο δράστης ενήργησε μόνος του και έγινε γνωστό ότι είχε διαγραφεί από το κολέγιο στο οποίο φοιτούσε.

Ο Πρόεδρος του Ταταρστάν Ρουστάμ Μινιχάνοφ, δήλωσε ότι «χάσαμε επτά παιδιά. Μαθητές της όγδοης τάξης. Τέσσερα αγόρια και τρία κορίτσια. Επίσης χάσαμε και μια δασκάλα και μια ακόμη γυναίκα. Συνολικά χάσαμε εννιά ανθρώπους». Πρόσθεσε ότι υπάρχουν 18 παιδιά και 2 ενήλικες τραυματίες και οι γιατροί κάνουν το παν για να κρατήσουν πολλά από τα παιδιά στη ζωή.

Η 25χρονη δασκάλα αγγλικής γλώσσας που σκοτώθηκε, η Ελβίρα Ιγκνάτιεβα, βρέθηκε τυχαία στον διάδρομο του σχολείου την ώρα που ο δράσης τον διέσχιζε.

Νωρίτερα, τα ρωσικά μέσα επικαλούμενα πηγή στο Ταταρστάν είχαν μεταδώσει ότι την επίθεση πραγματοποίησαν δύο νεαροί, εκ των οποίων ο ένας εξουδετερώθηκε από την αστυνομία. Το γραφείο του Προέδρου του Ταταρστάν ανακοίνωσε ότι η πληροφορία αυτή δεν ευσταθεί.

Ο δράστης της επίθεσης Ιλνάζ Γκαλιαβίεφ, φοιτούσε στο κολλέγιο TISBI (University of management TISBI - έτσι αναφέρεται στην αγγλική ισοσελίδα) και σύμφωνα με πληροφορίες του εν λόγω κολλεγίου, είχε διαγραφεί πριν από ένα μήνα.

«Ο Ιλνάζ Γκαλιαβίεφ, ήταν φοιτητής του τέταρτου έτους του κολλεγίου TISBI.Τον Απρίλιο του 2021 διαγράφηκε από φοιτητής», δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο TASS, στέλεχος του πανεπιστημίου. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Γκαλιαβίεφ από τον Δεκέμβριο άρχισε να κάνει την πρακτική του. Από τον Ιανουάριο έπαψε να εμφανίζεται στο κολέγιο. Έπαψε επίσης να έχει επαφές με τον συντονιστή καθηγητή της ομάδας στην οποία ανήκε. Δεν εμφανίσθηκε για να παρουσιάσει τη μελέτη πάνω στην πρακτική του εξάσκηση ούτε για να δώσει τρεις κρατικές εξετάσεις, με αποτέλεσμα να διαγραφεί, δήλωσαν στο κολέγιο.

Ωστόσο στο κολέγιο επισημαίνουν ότι «στο διάστημα που φοιτούσε έδειχνε να είναι ένας ήσυχος φοιτητής που δεν δημιουργούσε φασαρίες. Πάντα ήταν ήρεμος και αντιμετώπιζε με σεβασμό τους συμφοιτητές του και τους καθηγητές».

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top