Φάρμακο «εξαφάνισε» τον κορωνοιό στα ποντίκια- Αναμένουν έγκριση για τους ανθρώπους

Φάρμακο «εξαφάνισε» τον κορωνοιό στα ποντίκια- Αναμένουν έγκριση για τους ανθρώπους

Ως και 99.9% (!) μείωση του ιικού φορτίου στους πνεύμονες των ποντικών πέτυχε ένα αντιικό φάρμακο κατά του κορονοϊού, γεγονός που θα μπορούσε να αποδειχθεί αποτελεσματικό και για τη χρήση κατά των νέων μεταλλάξεων εφόσον η χρήση του εγκριθεί και για τους ανθρώπους.

Η θεραπεία εμποδίζει τον ιό να αναπαραχθεί επιτιθέμενη κατευθείαν στο γονιδίωμά του, όπως ανέφεραν οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Υγείας «Menzies» του πανεπιστημίου Γκρίφιθ της Αυστραλίας και του διάσημου ινστιτούτου City of Hope της Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με τους Financial Times, το φάρμακο έχει σχεδιαστεί να αποδίδει τόσο ενάντια στην Sars-Cov-2 καθώς επίσης και έναντι κάθε νέας μετάλλαξης που μπορεί να προκύψει.

Ο κορονοϊός, το φάρμακο και τα ποντίκια

Ο Νάϊτζελ ΜακΜίλαν, ένας εκ των βασικών ερευνητών του πρότζεκτ, ανέφερε ότι τα νανοσωματίδια που χρησιμοποιήθηκαν για να μεταφέρουν τη θεραπεία μέσα στο σώμα παραμένουν σταθερά στους 4 βαθμούς Κελσίου για 12 μήνες και σε θερμοκρασία δωματίου (παραμένουν σταθερά) για διάστημα άνω του μηνός, εννοώντας ότι το φάρμακο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ασθενών χωρίς ιδιαίτερες ανάγκες αποθήκευσης και διανομής.

Ως και σήμερα, επιστήμονες από όλο τον κόσμο δεν έχουν καταφέρει να αναπτύξουν ένα αποτελεσματικό αντιϊκό φάρμακο κατά της Covid-19, παρότι κάποιοι από τους υποψήφιους είχαν φτάσει στο στάδιο των κλινικών δοκιμών.

Δύο υποψήφια σκευάσματα, το molnupiravir της εταιρείας Merck και το AT-527 των Roche και Atea, έχουν σημειώσει πρόοδο, με το πρώτο να εισέρχεται στη «φάση 3» και το δεύτερο, το οποίο έχει επιδείξει αντιϊκή δραστηριότητα σε ασθενείς με ηπατίτιδα C, να ακολουθεί σύντομα.

Πάντως, μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που είχε δημοσιευτεί τον περασμένο Νοέμβριο, υποστήριζε ότι το φάρμακο ρεμδεσιβίρη, το οποίο χρησιμοποιείται για θεραπεία ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία Βρετανίας και ΗΠΑ, δεν έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στις πιθανότητες επιβίωσής τους.newsit.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Εκλογές» στα κατεχόμενα: Το σταυροδρόμι του αδιεξόδου και τα επόμενα βήματα για το Κυπριακό-Η επιμονή Τατάρ και το «αντίβαρο» Ερχιουρμάν

«Εκλογές» στα κατεχόμενα: Το σταυροδρόμι του αδιεξόδου και τα επόμενα βήματα για το Κυπριακό-Η επιμονή Τατάρ και το «αντίβαρο» Ερχιουρμάν

Η κάλπη της επόμενης Κυριακής στα κατεχόμενα δεν είναι μια απλή «εκλογική διαδικασία». Είναι, στην ουσία, μια αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο πολιτικά και ιδεολογικά οράματα: από τη μια, εκείνο της διχοτομικής μονιμότητας που προωθεί η Άγκυρα και ο εκλεκτός της Ερσίν Τατάρ, και από την άλλη, η προσπάθεια – έστω και αδύναμη – για επιστροφή στο διεθνώς αποδεκτό πλαίσιο μιας δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας, που εκπροσωπεί ο Τουφάν Ερχιουρμάν.

BEST OF TOTHEMAONLINE