ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Έτσι θα πηγαίνουμε σε καφετέριες και εστιατόρια - Τι αλλάζει με τις νέες χαλαρώσεις

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Έτσι θα πηγαίνουμε σε καφετέριες και εστιατόρια - Τι αλλάζει με τις νέες χαλαρώσεις

Διαφοροποιήσεις αναμένεται να υπάρξουν με τη σηματοδότηση της τρίτης φάσης αποκλιμάκωσης των μέτρων και στο χώρο της εστίασης. 

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του ThemaOnline οι νέες χαλαρώσεις που θα τεθούν σε ισχύ -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- από την ερχόμενη Τρίτη, 1η Ιουνίου αγγίζουν φυσικά και τον ταλαιπωρημένο κλάδο της εστίασης.

Σε αυτόν φυσικά συμπεριλαμβάνονται καφετέριες, εστιατόρια, ταβέρνες, σύλλογοι, καντίνες με τις διαπραγματεύσεις που θα αφορούν τον νέο τρόπο λειτουργίας να βρίσκονται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο. Μετά και τη δεύτερη φάση (που έχει ήδη τεθεί σε ισχύ από τις 17 Μαίου) τα υποστατικά που σχετίζονται με την εστίαση δύναται να λειτουργούν υποδεχόμενα κοινό μόνο στους εξωτερικούς τους χώρους.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Μάλιστα δόθηκε -μόλις στη 2η εβδομάδα μετά την άρση των σκληρών περιορισμών και του lockdown- η διευκόλυνση, όπως οι θαμώνες που προσέρχονται σε αυτούς τους χώρους να μην υποχρεούνται να έχουν μαζί τους το λεγόμενο πιστοποιητικό (SafePass). Το μπόνους αυτό φαίνεται να λειτούργησε αρχικά ευεργετικά αφού για τους μη εμβολιασμένους (με την πάροδο τουλάχιστον 3 εβδομάδων από την 1η δόση) αλλά και όσους δεν έχουν νοσήσει το τελευταίο 6μηνο να υποβάλλονται στον βραχνά των συνεχόμενων τεστ 72 ωρών. 

Οι νέες χαλαρώσεις που έρχονται, θα παρέχουν ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία στους χώρους εστίασης αλλά και τη δυνατότητα να... 'ρεφάρουν' μέρος της χασούρας που είχαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας είτε την περίοδο πλήρους αναστολής είτε μερικής αναστολής της λειτουργίας τους.

Συγκεκριμένα τα υποστατικά θα μπορούν να λειτουργήσουν και τους εσωτερικούς τους χώρους γεγονός που θα αυξήσει τον κόσμο που μπορούν να φιλοξενήσουν, και κατ'επέκταση τον κύκλο εργασιών τους. Αυτό φυσικά θα καταστεί δυνατό μόνο με την προυπόθεση οι θαμώνες να έχουν στην κατοχή τους το SafePass ενώ οι διαβουλεύσεις κορυφώνονται γύρω από τον αριθμό. Ο ΠΑΣΙΚΑ (Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής) ζητά επίμονα όπως επιτραπεί η παρουσία στο 50% του χώρου με τους ειδικούς να προτείνουν αρχικά κάτι μικρότερο, κοντά στο 30%. 

Αυτό που μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα είναι πως η τρίτη φάση αποκλιμάκωσης των μέτρων θα σηματοδοτήσει μια καθημερινότητα, που είναι ίσως ότι πιο κοντινό στην προ-πανδημίας κανονικότητα έχουμε συνηθίσει κάτι που από μόνο του επιφέρει αισιοδοξία πως πλησιάζουμε το τέλος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top