ΟΗΕ: Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τον Γιοχάνες Χαν
Τα Ηνωμένα Έθνη ανέφεραν ότι ανυπομονούν να συνεργαστούν με τον Ειδικό Απεσταλμένο της ΕΕ για το Κυπριακό, Γιοχάνες Χαν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων.
Σύμφωνα με την Αστυνομία το πλοιάριο με τους μετανάστες εντοπίστηκε από τα ραντάρ της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, γύρω στις 13.30 της περασμένης Πέμπτης, 20 Μαΐου, 14 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του Κάβο Γκρέκο.
Άκατος της Αστυνομίας μετέβη στη περιοχή και ανέκοψε το πλοιάριο, στο οποίο βρίσκονταν συνολικά 102 άτομα, 34 άνδρες, 20 γυναίκες και 48 ανήλικα παιδιά.
Αρχικά είχε αποφασιστεί ότι το πλοιάριο με τη συνοδεία της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, θα οδηγείτο στη Λάρνακα, ωστόσο στη συνέχεια οι μετανάστες παρέμειναν στο σκάφος υπό τη διακριτική παρακολούθηση της Αστυνομίας.
Σήμερα αποφασίστηκε όπως το πλοιάριο με τους 102 μετανάστες οδηγηθεί στο αλιευτικό καταφύγιο Αγίου Νικολάου στον Πρωταρά.
Γύρω στις 11.30 οι μετανάστες αποβιβάστηκαν στο αλιευτικό καταφύγιο και διαμένουν σε αντίσκηνα που έχουν στηθεί από την Πολιτική Αμυνα μέχρι να γίνει καταγραφή των στοιχείων τους και να διενεργηθεί έλεγχος για κορωνοϊό.
Στη συνέχεια οι μετανάστες θα οδηγηθούν με τη συνοδεία Αστυνομίας στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας «Πουρνάρα» στην Κοκκινοτριμιθιά.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις