Παραιτείται από την Προεδρία της ΕΔΕΚ ο Μαρίνος Σιζόπουλος
Μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια στο τιμόνι του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών-ΕΔΕΚ, ο Μαρίνος Σιζόπουλος ανακοίνωσε στους στενούς του συνεργάτες την αποχώρησή του από τη θέση του Προέδρου.
Πρόκειται για την πρώτη αναφορά θανάτου μετά τη χορήγηση του συγκεκριμένου σκευάσματος. Ο ΕΜΑ ανέφερε ότι ζήτησε από την αμερικανική φαρμακοβιομηχανία να κάνει μια σειρά επιπρόσθετων μελετών που θα βοηθήσουν να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάποια σύνδεση του εμβολίου με τη σπάνια εμφάνιση του συνδρόμου TTS (θρόμβωση με σύνδρομο θρομβοπενίας).
Ο EMA θα επανεξετάσει την περίπτωση της Βελγίδας και άλλες αναφορές περί θρομβώσεων σε συνεργασία με τις βελγικές και τις σλοβενικές ιατρικές υπηρεσίες. Δεν διευκρινίστηκε ωστόσο για ποιον λόγο εμπλέκονται στην έρευνα οι αρχές της Σλοβενίας, ούτε δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις