Είναι γεγονός ότι η μοναρχία της Μεγάλης Βρετανίας, είναι μία από τις πιο ιστορικές, ενώ μέχρι σήμερα διατηρεί ακέραια στο πέρασμα του χρόνου τα ήθη και τις παραδόσεις της. Αν και απολαμβάνει εξαιρετικά προνόμια, και φυσικά όλα τα φώτα της δημοσιότητας είναι πάνω της, είναι γνωστό ότι στην πραγματικότητα δεν έχει κάποιον ουσιαστικό ρόλο στη διακυβέρνηση της χώρας, ενώ δεν μπορεί να απαγορεύσει σε κανέναν τίποτα.
Σχεδόν τίποτα, δηλαδή, καθώς υπάρχει μία λέξη που για να την χρησιμοποιήσει κάποιος εντός συνόρων χρειάζεται ειδική άδεια. Αυτή δεν είναι άλλη από το «royal» (βασιλικός), μια λέξη που σίγουρα δεν απαγορεύεται να χρησιμοποιηθεί στις καθημερινές συζητήσεις των κατοίκων της χώρας, αλλά πιο συγκεκριμένα σε εκείνους που θέλουν να την ενσωματώσουν σε κάποιο επαγγελματικό τους βήμα, το οποίο θα τους αποφέρει κέρδη.
Αν κάποιος, λοιπόν, θελήσει να χρησιμοποιήσει τις λέξεις «royal» ή «royalty» στο όνομα μιας επιχείρησης, εταιρείας ή προϊόντος, πρέπει πρώτα να ζητήσει άδεια, σύμφωνα με το atlasobscura.com. Κι αυτό γιατί οι συγκεκριμένες λέξεις θεωρούνται «ευαίσθητες» επειδή μπορεί να παραπλανήσουν το κοινό, το οποίο μπορεί να τις συνδέσει με τη βασιλική οικογένεια της χώρας.
Και το «royal» δεν είναι η μοναδική λέξη που συνδέεται με τη μοναρχία της χώρας, που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το κοινό χωρίς άδεια. Σε αυτές συγκαταλέγονται και οι Βασιλιάς, Βασίλισσα, Πρίγκιπας, Πριγκίπισσα, Δούκας και Δούκισσα. Για να λάβει κανείς την συγκεκριμένη άδεια, πρέπει να στείλει μια αίτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο του Λονδίνου, στην οποία θα συμπεριλαμβάνει το λόγο που θέλει να χρησιμοποιήσει τη λέξη, αποδεικτικά στοιχεία εάν αυτή η λέξη είναι το επώνυμό του και λεπτομέρειες εάν η επιχείρησή συνδέεται πραγματικά με τους βασιλείς ή την κυβέρνηση.
Πηγή: newsbeast
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Βέφα Αλεξιάδου: Πέθανε σε ηλικία 91 ετών η αγαπημένη μαγείρισσα
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις