ΚΟΣΜΟΣ

Μπορέλ: Προς υιοθέτηση οι κυρώσεις κατά Λευκορωσίας στο Συμβούλιο

Μπορέλ: Προς υιοθέτηση οι κυρώσεις κατά Λευκορωσίας στο Συμβούλιο

Οι κυρώσεις που ζήτησε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να επιβληθούν στο καθεστώς της Λευκορωσίας, μετά την αεροπειρατεία στην πτήση της Ryanair είναι σε καλό δρόμο για να εγκριθούν σύντομα από το Συμβούλιο των κρατών μελών, σύμφωνα με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ, ο οποίος ενημέρωσε σήμερα την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

"Οι λίστες ατόμων και εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εμπλέκονται στο περιστατικό της Ryanair, βρίσκονται σε καλό δρόμο για έγκριση και θα υιοθετηθούν με γραπτή διαδικασία τις επόμενες ημέρες", επεσήμανε στην ολομέλεια.

Σημείωσε ότι όπως εξουσιοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, και από κοινού με την Κομισιόν, ξεκίνησε να προετοιμάζει τις στοχοθετημένες οικονομικές κυρώσεις, οι οποίες θα εγκριθούν στο επόμενο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων και τόνισε ότι ελπίζει ότι το τεχνικό έργο θα ολοκληρωθεί νωρίτερα και θα επηρεάσει κρίσιμους τομείς της οικονομίας της Λευκορωσίας. "Αλλά η τελική απόφαση ανήκει στα κράτη μέλη. Ελπίζω να είναι ενωμένα σε αυτό", τόνισε ο Ύπατος Εκπρόσωπος.

"Εν τω μεταξύ, θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε διεθνή φόρα. Ας μην ξεχνάμε ότι τώρα, υπολογίζουμε, υπάρχουν σχεδόν 450 πολιτικοί κρατούμενοι στη Λευκορωσία. Σε αυτήν την ομάδα περιλαμβάνονται δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν απλώς για απλά κάνουν τη δουλειά τους, την ενημέρωση, φοιτητές, εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών και απλοί πολίτες που διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσχεση των ελευθεριών και των δικαιωμάτων τους από το καθεστώς", σημείωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος.

"Συμβάλαμε στη δημιουργία μηχανισμού για να καταστήσουμε υπεύθυνους τους δράστες παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τα θύματα και να αναζητούμε την ευθύνη των δραστών", ανέφερε.

"Δημοσιεύσαμε ένα σχέδιο για ένα πακέτο οικονομικής και επενδυτικής υποστήριξης αξίας 3 δισεκατομμυρίων ευρώ για την υποστήριξη μιας δημοκρατικής Λευκορωσίας, στέλνοντας ένα μήνυμα ελπίδας και υποστήριξης στον λαό της Λευκορωσίας, δείχνοντας τις προοπτικές για μια πιο ευημερούσα χώρα μόλις επιστρέψει σε ένα δημοκρατικό σύστημα . Αυτό θα πρέπει να είναι ένα ισχυρό κίνητρο για οικονομική ανάπτυξη, σε περίπτωση αλλαγής της χώρας. Αυτό το οικονομικό σχέδιο 3 δισεκατομμυρίων ευρώ ακριβώς αυτό θα υποστηρίξει. Αυτός είναι ένας τρόπος απόδειξης ότι στεκόμαστε δίπλα με τον λαό της Λευκορωσίας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε στο μέλλον".

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Δηλώσεις παραχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσερχόμενος σήμερα στην σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τα συμπεράσματα του Συμβουλίου σε σχέση με ευρωτουρκικές σχέσεις και Κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top