ΥΓΕΙΑ

Η Επίτροπος Κυριακίδου στη Βουλγαρία για επαφές με την πολιτική ηγεσία, θα επισκεφτεί και κέντρο εμβολιασμού

Η Επίτροπος Κυριακίδου στη Βουλγαρία για επαφές με την πολιτική ηγεσία, θα επισκεφτεί και κέντρο εμβολιασμού

Στη Σόφια ταξιδεύει την Τετάρτη η Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της χώρας Ρούμεν Ράντεφ, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, Δρ. Στόιτσο Κάτσαροφ.


Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στη στρατηγική της ΕΕ για τα εμβόλια και στην ανάπτυξη της εθνικής εκστρατείας εμβολιασμού στη Βουλγαρία, καθώς και στην πορεία προς τις προτάσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Υγεία (European Health Union). Θα ακολουθήσει επίσκεψη της Επιτρόπου Κυριακίδου στο κέντρο εμβολιασμού στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Αγίας Άννας.

Λίγο πριν αναχωρήσει η κ. Κυριακίδου, Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων δήλωσε ότι «ανυπομονώ να δω από κοντά την κατάσταση της βουλγαρικής εκστρατείας εμβολιασμού αλλά και μαζί να εξετάσουμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να  ενισχύσουμε την πρόοδο. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επιταχύνουμε τους εμβολιασμούς, τον μοναδικό τρόπο που έχουμε ώστε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Στην ΕΕ έχουμε εξασφαλίσει, για όλους τους πολίτες ισότιμα, ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια.  
Θα συζητήσουμε επίσης τις ενέργειες προς μια ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας, αλλά και πως μπορούμε να ενισχύσουμε συλλογικά την ετοιμότητα σε κρίσεις για τη Βουλγαρία και όλα τα κράτη μέλη».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top