ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΔΙΑΚΟΠΕΣ: Δεν έρχονται οι Βρετανοί, βάζουν 'λουκέτα' στα ξενοδοχεία μετά τον Κατακλυσμό

ΚΥΠΡΟΣ - ΔΙΑΚΟΠΕΣ: Δεν έρχονται οι Βρετανοί, βάζουν 'λουκέτα' στα ξενοδοχεία μετά τον Κατακλυσμό

Έντονη αντίδραση και προειδοποίηση για κινητοποιήσεις από μέλη του ΠΑΣΥΞΕ φέρεται να έχει προκαλέσει το μειωμένο εώς ελάχιστο ενδιαφέρον Βρετανών τουριστών για διακοπές στο νησί μας. 

Δεν πρόκειται φυσικά για μυστικό, το γεγονός πως η Βρετανική 'αγορά' κατέχει τη μερίδα του λέοντος του εισερχόμενου τουρισμού (ακολουθούν οι τουρίστες από Ρωσία) και το ζωτικότερο ίσως κομμάτι της μηχανής ενός από τους ζωτικότερους τομείς της κυπριακής οικονομίας. 

Του Ανδρέα Κόκκινου

Η περσινή χρονιά θεωρήθηκε χαμένη -και όχι άδικα- αφού ο όγκος των τουριστών που κατέφθασαν στο νησί μας -είτε λόγω των περιοριστικών μέτρων, είτε λόγω ανησυχίας από την έκρυθμη επιδημιολογική εικόνα- ήταν σαφώς συρρικνωμένος. Παρά τις αρχικές δυσοίωνες προβλέψεις για δεύτερη συναπτή χρονιά, η αισθητή βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας και παράλληλα διάφορες ενέργειες του Υφυπουργείου Τουρισμού αναπτέρωσαν τις ελπίδες για ένα 'γεμάτο' -τουριστικά- καλοκαίρι. 

Τον αρχικό ενθουσιασμό διαδέχθηκε... 'μούδιασμα' αφού οι Βρετανοί ανακοίνωσαν δια στόματος Μπόρις Τζόνσον πως δεν πρόκειται -στο παρόν τουλάχιστον στάδιο- να συμπεριλάβουν την Κύπρο (αλλά και διάφορες άλλες χώρες) στην πράσινη λίστα τους, ενώ στη συνέχεια μεγάλες αεροπορικές εταιρείες αλλά και ταξιδιωτικά πρακτορεία προέβησαν σε αρκετές ακυρώσεις διογκώνοντας την ανησυχία. 

Η παράταση λοιπόν του Βρετανού πρωθυπουργού στη μεγάλη έξοδο έγινε για να δοθεί χρόνος να μεγαλώσει η εμβολιαστική κάλυψη κάτι που όμως φαίνεται να έχει σοβαρό αντίκτυπο για το δικό μας τουρισμό. Οι ελπίδες για κάθοδο Βρετανών ψαλιδίστηκαν -αφού επί της ουσίας χάθηκε και ο Ιούνιος- ενώ άγνωστο παραμένει κατά πόσο η άρση θα γίνει ούτως ώστε να σωθεί εώς ένα βαθμό τουλάχιστον ο Ιούλιος. 

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που ο ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου διαμήνυσε μέσω του Προέδρου του κύριου Τάκκα, πως υπάρχει τεράστιος προβληματισμός ενώ γίνονται σκέψεις να κλείσουν οι ξενοδοχειακές μονάδες μετά το τριήμερο του Κατακλυσμού. Ο λόγος είναι πως η επαναλειτουργία έγινε με υπολογισμούς από τις αρχές Μαίου για κάθοδο (κυρίως Ρώσων) κάτι που στην πράξη δεν ευδοκίμησε ενώ στη συνέχεια περίμεναν το άνοιγμα και άλλων αγορών τον Ιούνιο με τις προσπάθειες να πέφτουν ξανά στο κενό μέχρι τώρα. 

Απευθείας πτήσεις λοιπόν, κάθοδος Ρώσων, Βρετανών και Σκανδινάβών αλλά και επιχορήγηση του Υπουργείου Εργασίας (όσον αφορά το προσωπικό) είναι οι καθοριστικοί παράγοντες που θα κρίνουν το αν τα ξενοδοχεία τελικά θα παραμείνουν ανοιχτά και μετά τον τριήμερο του Κατακλυσμού. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top