ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πόσα θα πληρώνουν όσοι δεν εμβολιάστηκαν - Τέλος τα δωρεάν τεστ, το χέρι στην τσέπη

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πόσα θα πληρώνουν όσοι δεν εμβολιάστηκαν - Τέλος τα δωρεάν τεστ, το χέρι στην τσέπη

Οι διαρροές από μέλη της επιστημονικής ομάδας φαίνεται να έρχονται να επιβεβαιώσουν το ρεπορτάζ του ThemaOnline που έκανε λόγο για παύση των δωρεάν ράπιντ τεστ, τα οποία δε θα χρηματοδοτούνται πλέον με κυβερνητικά κονδύλια. 

Όπως είναι φυσικό, ακόμα και το άκουσμα της φημολογίας έχει προκαλέσει αναστάτωση στις τάξεις των Κυπρίων αφού οι συζητήσεις δίνουν και παίρνουν σχετικά με αυτή την απόφαση. 

Του Ανδρέα Κόκκινου

Συγκεκριμένα για τα άτομα που έχουν επιλέξει για τον ένα ή τον άλλο λόγο να μην εμβολιαστούν, το κόστος με το οποίο θα επιβαρύνονται θα έρχεται σε εβδομαδιαία βάση αφού θεωρείται βέβαιο πως θα υποχρεούνται τουλάχιστον μία φορά κάθε 7 ημέρες να υποβάλλονται σε έλεγχο για να μπορούν να μεταβούν κανονικά στην εργασία τους. 

Αναλόγως της ημέρας στην οποία πραγματοποιήθηκε η εξέταση, είναι εξαιρετικά πιθανό να να χρειαστεί κάποιος να υποβληθεί εκ νέου σε τεστ ούτως ώστε να καταφέρει να εξασφαλίσει το σχετικό Safepass (αφού κάτι τέτοιο αναμένεται να καταστεί απαραίτητο και για την παρουσία μας ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους εστίασης ή διασκέδασης).

Αυτόματα λοιπόν και μακριά από υπερβολές, ένας Κύπριος ανεμβολίαστος πολίτης θα υποβάλλεται 2 φορές την εβδομάδα σε ραπιντ τεστ, κάτι που χονδρικά θα έχει κόστος γύρω στα 20 ευρώ συνολικά. 

Για ένα λοιπόν μόνο άτομο (ξέχωρα από το αν έχει οικογένεια) η όλη διαδικασία πιθανόν να φτάνει σε κόστος τα 80 ευρώ μηνιαίως, ένα ποσό που ειδικά στις μέρες μας και με τα παρόντα οικονομικά δεδομένα, μόνο ευκαταφρόνητο δε μπορεί  να θεωρηθεί. 

Όπως αντιλαμβάνεστε το τέλος των δωρεάν ράπιντ τεστ από πλευράς Κυβέρνησης θα σηματοδοτήσει ένα πλήγμα στην τσέπη των μη-εμβολιασμένων θέτοντας έτσι ένα επιπλέον μοχλό πίεσης σε όσους για οποιοδήποτε λόγο απέχουν της διαδικασίας ή κάνουν δεύτερες σκέψεις σχετικά με το εμβολιαστικό πλάνο. 

Το βέβαιο είναι πως θα υπάρξουν αντιδράσεις ενώ με τις εξαγγελίες για εντατικότερους ελέγχους και αυστηρότερη αστυνόμευση σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα θα υπάρξει σωρεία καταγγελιών αφού αρκετός αναμένεται να είναι ο κόσμος που θα αντιδράσει σε αυτό το μέτρο.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top