LIKE ONLINE

Αν κάποιος τύπωνε ολόκληρο το ίντερνετ, πόσες σελίδες θα ήταν; Η απάντηση στο αιώνιο ερώτημα

Αν κάποιος τύπωνε ολόκληρο το ίντερνετ, πόσες σελίδες θα ήταν; Η απάντηση στο αιώνιο ερώτημα

Το διαδίκτυο είναι τεράστιο. Και όσο περνά ο καιρός, τόσο περισσότερο γιγαντώνεται. Το καταλαβαίνει ο καθένας που το χρησιμοποιεί.

Περισσότεροι από 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι είναι τώρα online. Μέχρι το τέλος του 2016, η «κίνηση» στο διαδίκτυο θα μπορούσε να φτάσει το ένα zettabyte το χρόνο. Πόσοι όμως καταλαβαίνουν τι είναι το zettabyte; Προφανώς μόνο οι ειδικοί. Οπότε κάπως έτσι προκύπτει το... φιλοσοφικό ερώτημα του διαδικτύου, προκειμένου να αντιληφθούν όλοι το μέγεθός του. Αν κάποιος τύπωνε ολόκληρο το ίντερνετ, πόσες σελίδες θα ήταν;

Δεν πρόκειται βέβαια για ερώτημα που προκύπτει τώρα. Καλλιτέχνες και μαθηματικοί έχουν προσπαθήσει να το απαντήσουν και στο παρελθόν, όπως σημειώνει σε σχετικό δημοσίευμα η Washington Post. Για παράδειγμα, πριν από δύο χρόνια ο ποιητής Κένεθ Γκόλντσμιθ ζήτησε από άγνωστους να τυπώσουν ιστοσελίδες και να τις στείλουν στο σόου του με τίτλο «Τυπώνοντας το ίντερνετ», που έγινε στο Μεξικό. Το Μάρτιο από την άλλη, δύο φοιτητές του University of Leicester δημοσίευσαν μία εργασία που επιχειρούσε να εκτιμήσει κάτι ανάλογο.

Παλιότερα, το 2007, για τη διατριβή του ένας Ολλανδός σύμβουλος διαδικτύου, ο Μορίς ντε Κούντερ, ανέπτυξε μία στατιστική μέθοδο που υπολογίζει τον αριθμό των σελίδων στις οποίες ψάχνουν οι μεγάλες μηχανές αναζήτησης. Ο ίδιος εκτιμά τώρα ότι ο αριθμός τους φτάνει στα 47 δισεκατομμύρια.

Βέβαια, το θέμα είναι πόσες σελίδες θα απαιτούνταν για να τυπωθεί κάθε μία από αυτές τις ιστοσελίδες. Κάνοντας τη σχετική έρευνα, η ρεπόρτερ της Washington Post κατέληξε ότι κατά μέσο όρο για την κάθε ιστοσελίδα θα απαιτούνταν 6,2-6,8 σελίδες εκτύπωσης.

Κάπως έτσι, κατέληξε στην απάντηση για το πολυπόθητο ερώτημα. Αν εκτύπωνε κανείς ολόκληρο το ίντερνετ, το αποτέλεσμα θα ήταν 305,5 δισεκατομμύρια σελίδες. Πρόκειται βέβαια για μία εκτίμηση και όχι για τον πραγματικό αριθμό. Ακόμη κι έτσι όπως, για να αντιληφθεί κανείς τη σύγκριση, ο όγκος του εκτυπωμένου ίντερνετ είναι όσο 212 εκατομμύρια αντίτυπα του «Πόλεμος και Ειρήνη». 


 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Βροχές, καταιγίδα και...χαλάζι στο «μενού» - Πού αναμένεται να φτάσει η θερμοκρασία - Δείτε αναλυτικά

• Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο»: Οδηγούσε και χωρίς άδεια οδηγού  - Συνελήφθη 34χρονος

• Τα ποσά και η χρηματοδότηση από Ε.Ε για ασυνόδευτα παιδιά – Η δέσμευση της Κύπρου μέσα από το Εθνικό Σχέδιο Δράσης

• Αντίστροφη μέτρηση για το e-kalathi: Πότε θα λειτουργήσει σε δοκιμαστική μορφή

• Πήγε να ταξιδέψει με πλαστή ταυτότητα, έσπρωξε Αστυνομικό και προσπάθησε να διαφύγει - Χειροπέδες σε 37χρονη

• Σοφία Βεργκάρα: Δίχνει πώς λικνίζονται οι Λατινοαμερικάνοι για το Thanksgiving - Βίντεο



Αίολη η αισιοδοξία για τη «διπλωματία του καφέ» -«Ναρκοθετεί» τα «ήρεμα νερά» η Άγκυρα

Αίολη η αισιοδοξία για τη «διπλωματία του καφέ» -«Ναρκοθετεί» τα «ήρεμα νερά» η Άγκυρα

Ενώ η Λευκωσία αναμένει στο ακουστικό για τα επόμενα βήματα στο κυπριακό και για τη σύγκληση της πενταμερούς συνάντησης, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, καταρρίπτει όλα όσα προσπαθεί η Αθήνα να παρουσιάσει το τελευταίο διάστημα μέσω του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη περί ήρεμων νερών στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι οποίες περνούν μέσα από το κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top