ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Η ώρα των ανακοινώσεων - Τι αλλάζει και πότε

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Η ώρα των ανακοινώσεων - Τι αλλάζει και πότε

Εν αναμονή των εξελίξεων μετά το κύμα έξαρσης του κορωνοιού βρίσκονται άπαντες στην Κύπρο, αφού το πισωγύρισμα των τελευταίων ημερών προσπαθεί να αμαυρώσει την εξαιρετικά βελτιωμένη επιδημιολογική εικόνα του τελευταίου μήνα.

Η κατεύθυνση που θα έχουν οι αποφάσεις αλλά και τα όποια μέτρα εξαγγελθούν είναι πλέον ξεκάθαρη, αφού διαμηνύεται από επίσημα χείλη πως δεν υπάρχει η παραμικρή πρόθεση για αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων ή κλείσιμο επιχειρήσεων.

Οι προσπάθειες εστιάζονται στα κίνητρα, προνόμια και σχέδιο επιβράβευσης των εμβολιασθέντων αφού είναι σαφής η πρόθεση των αρμοδίων για θωράκιση των νεαρότερων ηλικιών, με σκοπό να σμικρυνθεί το κενό που υπάρχει τη δεδομένη στιγμή στο τείχος ανοσίας που χτίζεται. Αυτά συζητήθηκαν και στη διυπουργική επιτροπή -που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο- με τη ‘λίστα’ που προκρίνεται για να βρεθεί την ερχόμενη Παρασκευή (2 Ιουλίου) ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου να ξεκαθαρίζει κάποια από τα επόμενα μέτρα.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πρώτες πληροφορίες, το πρώτο και σημαντικότερο που φαίνεται να κλειδώνει είναι η επαναφορά του Safepass σε εξωτερικούς χώρους που παρατηρείται συγχρωτισμός. Όπως μεταφέραμε από χθες (Τρίτη 29/6) κάτι τέτοιο αποτέλεσε προσωπική εισήγηση του απερχόμενου υπουργού Υγείας, Κωνσταντίνου Ιωάννου και φέρεται να λαμβάνει τη στήριξη και την καθολική αποδοχή όλων των εμπλεκομένων.

Θολό παραμένει το τοπίο όσον αφορά τις υπόλοιπες διαφοροποιήσεις με την Κυβέρνηση να είναι ιδιαίτερα προσεχτική, αφού η χρυσή τομή μεταξύ της διαφύλαξης και προστασίας της δημόσιας υγείας με την παροχή κινήτρων και μπόνους σε εμβολισθέντες, από τη δημιουργία πολιτών δύο ταχυτήτων και την ξεκάθαρη διάκριση χωρίζονται από μία πολύ λεπτή γραμμή.

Ήδη αρκετά από τα σενάρια και τις συστάσεις που έχουν διαρρεύσει (απαγόρευση εισόδου μη εμβολιασμένων σε συγκεκριμένους χώρους, μη πρόσληψη μη εμβολιασμένων στον τομέα του τουρισμού, κατάργηση των δωρεάν ράπιντ τεστ) έχουν προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ενδέχεται σε περίπτωση που υιοθετηθούν να επιφέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα.

Όλα θα κλειδώσουν την Παρασκευή (2/7) με το Υπουργικό Συμβούλιο να συσκέπτεται στις 19:00 το απόγευμα περνώντας από ‘κόσκινο’ τη λίστα εισηγήσεων, ενώ με την ολοκλήρωση της συνεδρίας αναμένεται και η ανακοίνωση όλων των διαφοροποιήσεων και νέων μέτρων που θα εξασφαλίσουν το πράσινο φως.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top