ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ.Καραγιάννης: Θα συνεχίσει η ανακοίνωση κρουσμάτων και μετά την 1η Αυγούστου;

Δρ.Καραγιάννης: Θα συνεχίσει η ανακοίνωση κρουσμάτων και μετά την 1η Αυγούστου;

Και ενώ κάποιοι έσπευσαν να σχολιάσουν ότι η κατάργηση των δωρεάν rapid test , θα φέρει ταυτόχρονα και το τέλος των ανακοινώσεων για κρούσματα, ο επιδημιολόγος Δρ. Πέτρος Καραγιάννης ξεκαθαρίζει.

Τα σχόλια του κόσμου για την κατάργηση των δωρεάν rapid test απο 1η Aυγούστου, έφερε και πολλά ερωτήματα. 

Το πρώτο ερώτημα είναι αν θα σταματήσουν οι ανακοινώσεις. Ξεκάθαρα όχι, αναφέρει ο επιδημιολόγος Δρ.Πέτρος Καραγιάννης στο THEMAONLINE.

Ωστόσο όπως είναι γνωστό , μετά απο κάθε ανακοίνωση μέτρων, η κυβέρνηση τις επόμενες ώρες , επανέρχεται με διευκρινίσεις. 

Το ίδιο φαίνεται να ισχύει και για τις εξαιρέσεις όσον αφορά την κατάργηση των δωρεάν rapid test.

Το δεύτερο ερώτημα του κόσμου, που αφορά ότι η πληρωμή του rapid test θα είναι αποτρεπτικός παράγοντας για διενέργεια του, απαντάνται αυτόματα με τις διευκρινίσεις που θα κάνει το κράτος στις επόμενες μέρες, καθώς το πιο πιθανόν στρατόπεδα και σχολεία να παραμένουν στην κατηγορία δωρεαν rapid test.

Και σε αυτό το σημείο λύνεται και το τρίτο ερώτημα, πως τη στιγμή που δεν θα υπάρχει μεγάλος αριθμός διενέργειας δειγματοληψίας , θα γνωρίζουμε το ποσοστό μετάδοσης στην κοινότητα με αξιοπιστία. Η απάντηση έρχεται κάπου εδώ. Απο τη στιγμή που αν διευκρινιστεί ότι σχολεία και στρατόπεδα είναι στην κατηγορία δωρεάν rapid test, τότε αμέσως μια μεγάλη μερίδα πληθυσμού θα εξετάζεται, ενω η ομάδα ιχνηλάτησης θα ενισχυθεί με αποτέλεσμα τον εντοπισμό κρουσμάτων στην κοινότητα.

Ωστόσο αναμένονται οι διευκρινίσεις απο το Υπουργείο Υγείας για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες το βράδυ με τα κίνητρα και αντικίνητρα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top