ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Μπήκε πάλι στις περιοχές κινδύνου η Κύπρος για τη Γερμανία

Μπήκε πάλι στις περιοχές κινδύνου η Κύπρος για τη Γερμανία

Στις περιοχές "μεγάλου αριθμού κρουσμάτων" κατατάσσονται από αύριο η Πορτογαλία, η Βρετανία, η Βόρεια Ιρλανδία, η Ρωσία, η Ινδία και το Νεπάλ, οι οποίες έως τώρα θεωρούνταν "περιοχές μετάλλαξης" του βασικού στελέχους του νέου κορωνοϊού και η 14ήμερη καραντίνα ήταν υποχρεωτική, ακόμη και για εμβολιασμένους ή αναρρώσαντες από την Covid-19.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, όσοι εισέρχονται πλέον στη Γερμανία από αυτές τις χώρες δεν υποχρεούνται να παραμείνουν σε καραντίνα, εφόσον έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, ανάρρωσης, ή αρνητικό τεστ για κορωνοϊό. Διαφορετικά, ισχύει η υποχρέωση της παραμονής σε καραντίνα, η οποία μπορεί να διακοπεί έπειτα από πέντε ημέρες με αρνητικό τεστ.
 
Αντίθετα, Κύπρος και Καταλονία επιστρέφουν στις λίστες του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ με τις "περιοχές κινδύνου", καθώς ο δείκτης των νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών ξεπέρασε ξανά το όριο των 50.
 
Οποιος επιστρέφει στη Γερμανία από "απλή" περιοχή κινδύνου πρέπει να προσκομίζει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης ή αρνητικό τεστ για κορωνοϊό και δεν υποχρεούται να τεθεί σε καραντίνα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top