ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναβαθμίζονται οι ναυαγοσωστικές υπηρεσίες, λέει το ΥΠΕΣ μετά από σύσκεψη

Αναβαθμίζονται οι ναυαγοσωστικές υπηρεσίες, λέει το ΥΠΕΣ μετά από σύσκεψη

Ανασκόπηση ενός χρονίζοντος προβλήματος που αφορά την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στις παραλίες, τόσο από πλευράς υποδομών όσο και ανθρώπινου δυναμικού, έγινε κατά τη διάρκεια σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό την προεδρία του Υπουργού Εσωτερικών.


Στη σύσκεψη, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΣΗ, συμμετείχαν τα αρμόδια τμήματα του Υπουργείου Εσωτερικών, οι επαρχιακές διοικήσεις, το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού του Υπουργείου Οικονομικών, η Ένωση Δήμων και η Ένωση Κοινοτήτων, εκπρόσωποι των Συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ και εκπρόσωποι των οργανωμένων ναυαγοσωστών.

Με γνώμονα την αντιμετώπιση των προαναφερθέντων προβλημάτων και ελλείψεων, αποφασίστηκε:
(α) Οι Δήμοι Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας εντάσσονται στο Σχέδιο «ΣΑΛΑΜΙΣ» στο οποίο δεν συμμετείχαν μέχρι σήμερα, με ισχύ από 01/01/2022. Με αυτή την εξέλιξη το σύνολο των παραλιών της χώρας τυγχάνει ενιαίας διαχείρισης.
(β) Το Υπουργείο Εσωτερικών προχωρεί άμεσα εντός Ιουλίου σε διαδικασία προκήρυξης προσφοράς για την κατασκευή 45 ναυαγοσωστικών πύργων σύγχρονων προδιαγραφών.
(γ)  Με δαπάνη του Υπουργείου Εσωτερικών η άμεση αγορά 5 πρόσθετων jet ski για τις ναυαγοσωστικές ανάγκες όλων των επαρχιών αλλά και η προμήθεια ναυαγοσωστικού εξοπλισμού όπως απινιδωτών, φορητών ασυρμάτων κ.α. συνολικής δαπάνης 153.000 ευρώ.

Επιπρόσθετα, συζητήθηκαν εργασιακά θέματα των ναυαγοσωστών συμπεριλαμβανομένου του ωραρίου στελέχωσης των παραλιών, της μισθολογικής αναβάθμισης και των όρων εργοδότησης τους.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, αναλαμβάνει πρωτοβουλία για διαβούλευση με τις αρμόδιες Υπηρεσίες και τους εκπροσώπους των οργανωμένων συνόλων με στόχο την σύντομη και οριστική διευθέτηση του θέματος.
Ενόψει των σημερινών αποφάσεων, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ναυαγοσωστών ενημέρωσε το Υπουργείο Εσωτερικών ότι αναστέλλει την προγραμματισμένη για αύριο τρίωρη στάση εργασίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top