ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΣΥ: Καταδικάζουμε το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974

ΔΗΣΥ: Καταδικάζουμε το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974

Μαύρη μέρα για την Κύπρο και μέσω διακήρυξης ο Δημοκρατικος Συναγερμος καταδικάζει το προδοτικό πραξικόπημα  της 15ης  Ιουλίου 1974.

 

Αυτούσια η ανακοίνωση


Αυτή τη μέρα φέρνουμε και φέτος στη μνήμη με αποτροπιασμό αλλά και οδύνη την κορύφωση της εθνικής αφροσύνης του 1974 και καταδικάζουμε το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974.

Καταδικάζουμε και δεν ξεχνάμε, και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, όσα οδήγησαν στην τουρκική εισβολή, τα εγκλήματα πολέμου και την κατοχή που συνεχίζεται μέχρι σήμερα γιατί οι πληγές μας είναι ακόμη ανοιχτές. Άρα και οι ευθύνες μας πιο επίκαιρες από ποτέ απέναντι στον τόπο και στην ιστορία μας.
 
Απέναντί μας έχουμε την Τουρκία η ο οποία όχι μόνο παραβιάζει συστηματικά τη διεθνή νομιμότητα αγνοώντας τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και τις υποχρεώσεις της έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πρώτη την αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Την ίδια ώρα εξακολουθεί να κατέχει εδάφη της Κύπρου με το στρατό της και την ίδια ώρα προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα και στην Αμμόχωστο.
 
Σε αυτή την τακτική στρατηγική της Άγκυρας, η Κύπρος πρέπει να ενώσει με ακόμη μεγαλύτερη ένταση και πάθος τη δική της φωνή μαζί με τη φωνή των θεσμικών οργάνων της ΕΕ και των ΗΕ για να προστατεύσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα.
 
Η δημοκρατία έχει από χρόνια εμπεδωθεί στη χώρα μας, η οποία μάλιστα μετέχει ενεργά του σύγχρονου ευρωπαϊκού πολιτισμού ως πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην πορεία για την εμπέδωση μιας σύγχρονης δημοκρατίας ο Δημοκρατικός Συναγερμός είχε αποφασιστική συμβολή.

Ταυτόχρονα, έχουμε συνείδηση ότι μπροστά στην τουρκική κατοχή, η οποία όχι μόνο χρησιμοποίησε ως πρόσχημα το πραξικόπημα, αλλά βρήκε και εύφορο έδαφος στον εθνικό διχασμό μας, επιβάλλεται να αντιδράσουμε διασφαλίζοντας συνθήκες εθνικής ενότητας και σύμπνοιας στον ασίγαστο αγώνα για να την ανατρέψουμε με ειρηνικά μέσα.
 
Δίνοντας το άπαν το δυνάμεών μας γι’ αυτό το σκοπό, για να καταστεί η Κύπρος ένα φυσιολογικό κράτος, πρέπει την ίδια ώρα να γίνει κτήμα όλων μας πως η παρούσα κατάσταση πραγμάτων ωφελεί μόνο την Τουρκία και την προσπάθειά της για δημιουργία νέων τετελεσμένων. Αυτό πρέπει να το κατανοήσουμε τόσο εμείς, ώστε να μην αποδυναμώνουμε το μήνυμα της ενότητάς μας ως λαός και ως πολιτικές δυνάμεις μπροστά στον όποιο σκοπό, αλλά πρέπει να το εμπεδώσουν τόσο οι εταίροι μας στην ΕΕ όσο και τα ΗΕ.      

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top