Δεκαπέντε συλλήψεις για τα σοβαρά επεισόδια στη Λευκωσία – Εκκρεμούν πέντε εντάλματα σύλληψης

Δεκαπέντε συλλήψεις για τα σοβαρά επεισόδια στη Λευκωσία – Εκκρεμούν πέντε εντάλματα σύλληψης

Στην 15η σύλληψη προχώρησε η Αστυνομία για τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στην Λευκωσία, τόσο στο Προεδρικό όσο και στο συγκρότημα ΔΙΑΣ.    

Όπως προαναφέραμε το βράδυ της Τετάρτης (21/07), η Αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη γυναίκας ηλικίας 47 ετών, η οποία τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες (Τετάρτη), συνελήφθησαν άλλα δυο πρόσωπα, τα οποία οδηγήθηκαν ενώπιον Δικαστηρίου, όπου εξέδωσε 8ημερη κράτηση εναντίον τους.

Την Τρίτη (20/07), τέθηκαν υπό 8ημερη κράτηση άλλοι επτά συλληφθέντες.

Την Δευτέρα (19/07), οδηγήθηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου οι πέντε πρώτοι συλληφθέντες, όπου τέθηκαν υπό 4ήμερη κράτηση

Την ίδια ώρα εκκρεμούν άλλα πέντε εντάλματα σύλληψης.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, η Λειτουργός Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας, Λοχίας Ελένη Κωνσταντίνου, «αυτή την στιγμή εκκρεμούν άλλα 5 εντάλματα σύλληψης».

Επιπρόσθετα, από το οπτικό και μαρτυρικό υλικό που λαμβάνει και εξετάζει συνεχώς η ανακριτική ομάδα, σημείωσε, απομονώνονται φωτογραφίες υπόπτων προσώπων, οι οποίες αποστέλλονται ακολούθως στον Κλάδο Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας και δημοσιοποιούνται.

Αυτή τη στιγμή στα ΜΚΔ της Αστυνομίας, ανέφερε, βρίσκονται αναρτημένες περίπου 30 φωτογραφίες υπόπτων προσώπων για αναγνώριση και ταυτοποίηση.

Τα γεγονότα

Σύμφωνα με τον Αστυφύλακα του ΤΑΕ Λευκωσίας, Γεννάδιο Ιωάννου, τα αδικήματα διαπράχθηκαν την περασμένη Κυριακή μεταξύ των ωρών 17:30 – 23:00 έξω από το Προεδρικό Μέγαρο κατά την εκδήλωση διαμαρτυρίας μερίδας πολιτών κατά των μέτρων λόγω της πανδημίας, με τη διαμαρτυρία να εξελίσσεται σε πορεία διαμαρτυρόμενων στο κτήριο του Συγκροτήματος Δίας, όπου προκάλεσαν ζημιές τόσο εντός όσο και εκτός του κτηρίου, σε αυτοκίνητα του Συγκροτήματος και υπαλλήλων, που βρίσκονταν σταθμευμένα εντός του περιφραγμένου χώρου του Συγκροτήματος.

Όπως ανέφερε ο κ. Ιωάννου ακολούθως οι διαμαρτυρόμενοι μετέβησαν εκ νέου στο Προεδρικό , όπου συνέχισαν τη διαμαρτυρία, πετώντας πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον αστυνομικών, καθώς και κροτίδες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανακηρύχθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα οι 56 νέοι βουλευτές μετά τις εκλογές - Σφραγίστηκε επίσημα η σύνθεση της Βουλής

Ανακηρύχθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα οι 56 νέοι βουλευτές μετά τις εκλογές - Σφραγίστηκε επίσημα η σύνθεση της Βουλής

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, η επίσημη τελετή ανακήρυξης των 56 νέων βουλευτών που εξελέγησαν στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε παρουσία πολιτικών αρχηγών, στελεχών κομμάτων, συγγενών και φίλων των εκλεγέντων, σηματοδοτώντας τη νέα σύνθεση της Βουλής των Αντιπροσώπων που αναμένεται να συνέλθει για πρώτη φορά στις 4 Ιουνίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE