ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Έρχονται αυστηρότερα μέτρα και για εμβολιασμένους; - Σενάρια για να σταματήσει η διασπορά

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Έρχονται αυστηρότερα μέτρα και για εμβολιασμένους; - Σενάρια για να σταματήσει η διασπορά

Τεράστιο είναι το ζήτημα που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα και στη χώρα μας και αφορά τον διαχωρισμό των ελευθεριών που παρέχονται σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Το πλάνο Κυβέρνησης και Υπουργείου Υγείας που έχει εκπονηθεί βασίζεται κατά κύριο λόγο στην παροχή κινήτρων, χαλαρώσεων αλλά και μπόνους στους πολίτες που επιλέγουν να ενταχθούν στο εμβολιαστικό πλάνο αφού με αυτόν τον τρόπο θεωρούν πως ανεβάζοντας την κάλυψη (σε ποσοστό γύρω από το 80%) θα τεθεί υπό έλεγχο η διασπορά με αποτέλεσμα να μη θεωρείται απαραίτητη η λήψη ή επαναφορά αυστηρότερων μέτρων.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Με αυτό τον τρόπο διαφυλάσσεται σε ένα βαθμό και η ομαλή επαναλειτουργία της οικονομίας αφού κλείνοντας τις όποιες τρύπες και κενά στο τείχος ανοσίας που δημιουργείται, μικραίνει σαφώς το περιθώριο εξάπλωσης του ιού αλλά ελαχιστοποιείται ταυτόχρονα και ο κίνδυνος ασύμμετρων πιέσεων στο σύστημα υγείας.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του ThemaOnline την ερχόμενη Δευτέρα (και πιθανότατα στο σενάριο που δεν παρουσιαστεί κάποια θεαματική βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας τις επόμενες 72 ώρες) ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας αναμένεται να συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη με την επιστημονική συμβουλευτική ομάδα με σκοπό να δεχθεί εισηγήσεις που θα θέσουν τη διασπορά υπό έλεγχο.

Από μερίδα επιδημιολόγων υπάρχει η πεποίθηση πως θα πρέπει να ληφθούν μέτρα ίσως και χωρίς να αναμένουμε τις νεές οδηγίες του ECDC με σκοπό να προλάβουμε τα χειρότερα.

‘Ας προλάβουμε μία φορά και να κάνουμε κάτι από μόνοι μας‘ μας αναφέρθηκε χαρακτηριστικά με το μάτι να πέφτει και στους εμβολιασμένους.

Αρχικά θεωρείται πως -αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο- θα έπρεπε να προχωρήσουμε στον εμβολιασμό και με τρίτη δόση του εμβολίου αυξάνοντας το τείχος αντισωμάτων προτού βρεθούμε ξανά ‘ανυπεράσπιστοι’ απέναντι στην ινδική μετάλλαξη που ήδη φαίνεται να κυριαρχεί.

Αυτή όμως δεν είναι η μοναδική εισήγηση που αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση αφού σκέψεις γίνονται και για μερική αυστηροποίηση των πρωτοκόλλων που αφορούν όσους έχουν ήδη εμβολιαστεί. Για παράδειγμα, σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα, εμβολιασμένος που θεωρείται επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος δεν τίθεται σε καραντίνα ή περιορισμό, κάτι που ενδεχομένως να τεθεί στο μικροσκόπιο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο ξανά προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κα τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top