Σε πύρινο κλοιό η Ελλάδα - Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό

Σε πύρινο κλοιό η Ελλάδα - Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η χώρα, με δεκάδες μέτωπα πυρκαγιάς να μαίνονται ανεξέλεγκτα με τα κυριότερα από αυτά να βρίσκονται στην Αττική, την Εύβοια και την Ηλεία. Στις 22:30 άρχισε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Νωρίτερα, σε τηλεοπτικό μήνυμά του ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά «τη μάχη θα τη δώσουμε όλοι μαζί». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για έξι περιφέρειες συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής που βρίσκονται σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού και έκανε λόγο για σχέδιο έκτακτης ανάγκης που έχει καταστρωθεί με την Πολιτική Προστασία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις και αν δοθεί εντολή εκκένωσης από κάποια περιοχή να συμμορφωθούν, προειδοποιώντας ότι «τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας και η νύχτα που έρχεται είναι απειλητική».

«Σε αυτή την έκτακτη κατάσταση, πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι. Κράτος, αυτοδιοίκηση, εθελοντές, πολίτες, όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε τη μάχη. Θα υπάρξει χρόνος και για κριτική και για αυτοκριτική» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.

Σημειώνεται ότι σήμερα εκδόθηκε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, σύμφωνα με την οποία έως τις 9 Αυγούστου απαγορεύεται η είσοδος σε δάση καθώς και οι εργασίες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά.

ΠΗΓΗ: CNN.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σχεδόν €1 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης στην Κύπρο, δεν αφήσαμε να χαθεί χρόνος»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σχεδόν €1 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης στην Κύπρο, δεν αφήσαμε να χαθεί χρόνος»

Στο 97,3% αναμένεται να φθάσει η απορρόφηση των πόρων που αναλογούν στην Κύπρο από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με τις συνολικές εισπράξεις να υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν σε περίπου €992 εκατ. μετά και την τελική εκταμίευση που αναμένεται τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE