ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ - ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ: Σε τρία σημεία υπάρχουν ακόμα εστίες φωτιάς στην Ανατολική Μάνη

ΕΛΛΑΔΑ - ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ: Σε τρία σημεία υπάρχουν ακόμα εστίες φωτιάς στην Ανατολική Μάνη

Σε τρία σημεία του Δήμου Ανατολικής Μάνης υπάρχουν ακόμα εστίες φωτιάς και συγκεκριμένα στις περιοχές, Δεσφίνα, Σκαμνάκι και Μονή Τσίγκου.

Επί τόπου επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 23 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα από την Κύπρο.

Παράλληλα, στο έργο της πυρόσβεσης συνδράμουν δυνάμεις του στρατού, εθελοντές πυροσβέστες, και υδροφόρες της αυτοδιοίκησης. Εν τω μεταξύ, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης, «σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από την Πυροσβεστική, η εικόνα της φωτιάς είναι σήμερα πολύ καλύτερη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες».

Όσον αφορά τις ζημιές από την πυρκαγιά, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι «έχουν συγκροτηθεί οι επιτροπές και καταγράφουν εδώ και δύο ημέρες», ενώ αντίστοιχη διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Επίσης, ο κ. Βερούτης τόνισε ότι «επειδή η φωτιά έπληξε ιδιαίτερα τις ορεινές περιοχές, είναι αναγκαίο να προχωρήσουν γρήγορα τα αντιπλημμυρικά έργα».

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top