ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τα μέτρα που επιστρέφουν τον Σεπτέμβριο - Έτσι θα μοιάζει η ζωή μας με το νέο κύμα

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τα μέτρα που επιστρέφουν τον Σεπτέμβριο - Έτσι θα μοιάζει η ζωή μας με το νέο κύμα

Για τρίτη συνεχόμενη μέρα είδαμε αύξηση στον ημερήσιο αριθμό των κρουσμάτων, καθώς χθες Τρίτη 17 Αυγούστου ανακοινώθηκαν άλλα 412 (ποσοστό θετικότητας: 0,67%) νέα περιστατικά της νόσου COVID-19, από το Υπουργείο Υγείας, ενώ παράλληλα τρία άτομα απεβίωσαν.

Τα πιο πάνω αποτελέσματα, μας δείχνουν για ακόμη μια φορά πως δεν ξεμπερδέψαμε με την πανδημία, παρόλο που έχουμε το όπλο του εμβολίου για να πολεμήσουμε τον ιό.

Η ανησυχία για το σύστημα υγείας είναι μεγάλη, καθώς είναι σε οριακό σημείο, ασθενείς δίνουν καθημερινά την μάχη τους με τον κορωνοϊό και οι εργαζόμενοι στα νοσηλευτήρια τρέχουν και δεν προλαβαίνουν με τις γεμάτες κλίνες.

Μόλις λίγες μέρες μας χωρίζουν από τον Σεπτέμβριο, ένα καθοριστικό μήνα, αφού μπαίνει το φθινόπωρο και μια νέα έξαρση - που ενδεχομένως να είναι το πέμπτο κύμα - , πιθανόν να μας φέρει αντιμέτωπους ξανά με νέα περιοριστικά μέτρα.

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αν θα επανέλθουν «κέρφιου», αποστολή μηνύματος στο 8998 για διακίνηση και όλοι οι άλλοι περιορισμοί που ζήσαμε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η χρήση του safe pass δεν θα μας αφήσει σύντομα, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους θα παραμείνει στην ζωή μας, ενώ είναι και το μέτρο που σύμφωνα με τους ειδικούς, απέδωσε την περίοδο που τα κρούσματα ξεπερνούσαν τα 1.000 καθημερινά, να φτάσουμε σε ένα σημείο που να πέσουν στα μισά, ακόμη και πιο κάτω.

Όπως αναφέραμε και σε χθεσινό μας δημοσίευμα, η χρήση προστατευτικής μάσκας - ιδιαίτερα σε ότι αφορά εσωτερικούς χώρους- πρέπει να θεωρείται εκ των ουκ άνευ από τη στιγμή που αποτελεί ένα από τα κυριότερα μέτρα ανακοπής της διασποράς.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top